search icon

business stories

Νίκος Τσάκος: Έσοδα $23 εκατ. για την ΤΕΝ από τη ναύλωση δεξαμενόπλοιου

Η εταιρεία φροντίζει να έχει πάντοτε ρευστότητα ώστε να εξυπηρετεί τα δάνειά της και δεν έχει κάνει ποτέ αναδιάρθρωση δανείων

Η εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο Tsakos Energy Navigatiοn προχώρησε στη ναύλωση ενός δεξαμενόπλοιου της τύπου suezmax σε ευρωπαϊκή πετρελαϊκή εταιρεία για 36 μήνες. Τα αναμενόμενα έσοδα θα ανέλθουν στα 23 εκατομμύρια δολάρια.

Θετικά αντικρίζει το μέλλον η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά ναυτιλιακή εταιρεία Tsakos Energy Navigation, που διαθέτει στόλο από 65 πλοία συνολικής χωρητικότητας 7,2 εκατομμυρίων τόνων εκ των οποίων τα 63 είναι δεξαμενόπλοια και δύο LNG. Η εταιρεία φροντίζει να έχει πάντοτε ρευστότητα ώστε να εξυπηρετεί τα δάνειά της και όπως τόνισε ο Νίκος Τσάκος δεν έχει κάνει ποτέ αναδιάρθρωση δανείων και συνέχισε:

«Η ΤΕΝ έχει μία συντηρητική πολιτική όσο αναφορά τις ναυλώσεις και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα όταν οι αγορές είναι χαμηλές ή μέτριες εμείς να είμαστε τρεις και τέσσερις και πέντε φορές πιο κερδοφόροι και αποτελεσματικοί. Όταν οι αγορές είναι σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο φυσικό είναι «να αφήνουμε κάποια χρήματα πάνω στο τραπέζι» όπως λένε. Όμως το προτιμάμε αυτό γιατί η ναυτιλία είναι Μαραθώνιος δεν είναι σπριντ, αγώνας ταχύτητας».

Η εταιρεία διαθέτει στόλο από 65 πλοία συνολικής χωρητικότητας 7,2 εκατομμυρίων τόνων εκ των οποίων τα 63 είναι δεξαμενόπλοια και δύο LNG.

Tο 2018 η ΤΕΝ γιόρτασε τα 25 χρόνια από την είσοδό της στη χρηματιστηριακή αγορά πρώτα του Όσλο και στη συνέχεια της Νέας Υόρκης από το 2002.

Exit mobile version