Στροφή στις αποταμιεύσεις προκαλεί διεθνώς η κρίση του κορωνοϊού και μάλιστα με την ένταση που είχε παρατηρηθεί και το 2008, κατά την διάρκεια της πιστωτικής κρίσης του 2008. Η ανασφάλεια για το μέλλον προκαλεί ανησυχία καθώς ο ανεξάρτητος οικονομικός διεθνης ψηφιακός χρηματοικονομικός όμιλος της Devere, τον περασμένο Μάρτιο, διαπίστωσε ραγδαία αύξηση κατά 28% στα αιτήματα για αποταμιευτικά πλάνα ( καταθέσεις, ομόλογα κα ) καθώς οι πελάτες, διεθνώς, αναζητούν εξασφάλισεις εν μέσω της αβεβαιότητας που προκαλεί η πανδημία. Ο διεθνής όμιλος πρόσφατα ανακοίνωσε και επέκταση στην Ελλάδα- Κύπρο και εν μέσω του δυσμένους περιβάλλοντος αναζητά προσωπικό προκειμένου να ανπτυχθεί περισσότερο στην Ελληνική και Κυπριακή αγορά.

Η Devere Group, η οποία ιδρύθηκε το 2002 και αναπτύχθηκε για να καταστεί ο κορυφαίος ανεξάρτητος οικονομικός σύμβουλος προσφέρει μέσω ψηφιακής πλατφόρμα μια ευρεία γκάμα προϊόντων όπως μετοχές, ομόλογα, συνάλλαγμα αποταμιευτικά συνταξιοδοτικά πλάνα, ασφάλειες, δάνεια, δομημένα προϊοντα. Η Devere προσφέρει ανάλογα με το προφιλ ρίσκου των πελατών εξατομικευμένες λύσεις ενω οι προμήθειες που παρέχονται είναι ανταγωνιστικές.

Σήμερα διαχειρίζεται πάνω απο 10 δισ. και διαθέτει πάνω απο 80.000 πελάτες λειτουργώντας σε περισσότερες απο 100 χώρες.

O διευθύνων σύμβουλος της Devere Group κ. Nigel Green δηλώσε ότι “ Υστερα απο την ταραχή του κορωνοϊού που είχε επίδραση σ όλη την διεθνή κατανάλωση, στα τελη Φεβρουαρίου- αρχές Μαρτίου ,παρατηρήσαμε μια άνοδο απο πελάτες που ζητούσαν συμβουλές σε αποταμιευτικές λύσεις. Eπειτα, όταν ο κορωνοϊός κηρύχθηκε επίσημα ως πανδημία απο τον Παγκόσμιο Οργανισμό υγείας την δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου, τα αιτήματα για αποταμιευτικά πλάνα αυξήθηκαν κατακόρυφα. Η πανδημία έφερε τις αποταμιεύσεις πίσω στο επίκεντρο. Δεν είναι πότε αργά να αρχίζεις να αποταμιεύεις για το μέλλον σου, και όσο ποιο νωρίς ξεκινήσεις, τόσο πιο εύκολα θα φθάσεις στους μακροπρόθεσμους στόχους σου.”

¨Οπως συμπληρώνει  “ λόγω της τρομερής κρίσιμης κατάστασης, πολύς κόσμος ξαφνικά και αναπάντεχα νιώθουν το οικονομικό κτύπημα, καθώς η πανδημία έθεσε τα οικονομικά τους κάτω από πίεση. Αλλά αυτό έχει το αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι απο εμας να σκεπτόμαστε τι πραγματικά έχει αξία. Για τους περισσότερους αυτο περιλαμβάνει να διασφαλίσουμε ότι, εμείς και οι αγαπημένοι μας θα είναι οικονομικά ασφαλείς να έχουν τις ευκαιρίες και την ζωή που επιθυμούμε. Παρατηρήσαμε την ίδια τάση όταν κτύπησε το οικονομικό κράχ του 2008. Εκείνη η κρίση επικέντρωσε τα μυαλά των ανθρώπων στην σημασία της αποταμίευσης. H κρίση θα υπογραμμίσει ότι, ζούμε στην εποχή της προσωπικής οικονομικής ευθύνης. Για παράδειγμα, η εμπειρία μας υποδεικνύει ότι, οι ηλικίες του κόσμου που εργάζεται αρχίζουν να καταλαβείνουν την ανάγκη να αποταμιεύσουν για την σύνταξη τους.

“Γνωρίζουν ότι οι κυβερνήσεις είναι απίθανό να τους υποστηρίξουν, όπως έκαναν για γενιές πριν λόγω των γηρασμένων πληθυρσμών και της πτώσης του εργατικού δυναμικού. Τα κόστη ζωής, υγείας και ασφάλισης θα αυξηθούν σημαντικά, οι εταιρικές συντάξεις θα είναι λιγότερο γενναιόδωρες, αν υπάρχουν και όλοι ζούμε περισσότερο, που σημαίνει ότι τα συσσωρευμένα κεφάλαια πρέπει να αυξηθούν.”

Ο ¨Ελληνας υπεύθυνος του διεθνούς τμήματος Fintech κ. Δημήτρης Λιτσικάκης δηλώνει στο Πρώτο Θέμα “ ¨Οποτε εκδηλώνεται μια σοβαρή οικονομική κρίση ο κόσμος μαζεύεται και αναζητά περισσότερο τις αποταμιευτικές λύσεις, απο τις επενδύσεις.Επέκταση στην Ελλάδα Εν μέσω μιας δύσκολης συγκυρίας ο όμιλος Devere ανακοίνωσε την επέκταση και στην Ελλάδα με νέες προσλήψεις προκειμένου η Devere να αναπτύξει περαιτέρω τα επενδυτικά και αποταμιευτικά προϊόντα της, σε Ελλάδα και Κύπρο. ¨Αλλωστε, η μεταβατική περίοδος που διανύουμε με την αύξηση της τηλε- εργασίας παρέχει την δυνατότητα σε πολλούς επαγγελματίες, ακόμη και να αλλάξουν επαγγελματική καριέρα.