Το κεντρικό κτήριο της Παγκόσμιας Τράπεζας κατέκτησε, πρόσφατα, η ελληνική κουζίνα, με αφορμή τους εορτασμούς των Ημερών Ελληνικής Κληρονομιάς.

Ειδικότερα, η Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον και η Παγκόσμια Τράπεζα, προσκάλεσαν το ελληνικό εστιατόριο «Our Mom, Eugenia», να ετοιμάσει αυθεντικά ελληνικά πιάτα σε πραγματικό χρόνο, για τους εργαζόμενους της Παγκόσμιας Τράπεζας. Στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων, η σεφ Ευγενία Μαρκεσίνη-Hobson, συνιδιοκτήτρια της αλυσίδας εστιατορίων Our Mom Eugenia, με τη βοήθεια των σεφ της Παγκόσμιας Τράπεζας, προέβαλαν μέσα από έναν εκλεκτό μπουφέ την ελληνική γαστρονομία και την εξαιρετική ποιότητα των ελληνικών προϊόντων σε περίπου 600 από τους εργαζόμενους, ενώ παράλληλα στον χώρο παρουσιάστηκαν ελληνικά αγαθά υψηλής ποιότητας.

Μεταξύ άλλων, το μενού περιλάμβανε μία μεγάλη ποικιλία από ελληνικά πιάτα, όπως παστίτσιο, θαλασσινά, σπανακόπιτα, σούπες, αρνί κοκκινιστό, κοτόσουπα αυγολέμονο και φασολάδα, ποικιλία από σαλάτες και ελληνικά τυριά, σαλάτες όπως τζατζίκι, μελιτζανοσαλάτα, ταραμοσαλάτα και φάβα, καθώς και ελληνικά γλυκά, όπως μπακλαβάς, γαλακτομπούρεκο και πορτοκαλόπιτα.

Μάλιστα, η Πρέσβης της Ελλάδας κα Αικατερίνη Νασίκα, μοιράστηκε με τη σεφ Ευγενία τη συνταγή της για το σπανακόρυζο, δίνοντας μεγάλη χαρά στην Ευγενία.

Συγκινητικό είναι το γεγονός ότι η Μπάρμπαρα Χαραλάμπους Πιρς, πρόγονος της οικογένειας της σεφ Ευγενίας, εργάστηκε στην Παγκόσμια Τράπεζα όλη της τη ζωή, από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τη δεκαετία του 1980, συνεπώς η εκδήλωση είχε ακόμη μεγαλύτερη συναισθηματική βαρύτητα για τα μέλη του ελληνικού εστιατορίου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο travel.gr