Το να βγαίνει ένα ακίνητο σε πλειστηριασμό, να αλλάζει χέρια και μετά από μερικούς μήνες να ξαναβγαίνει στο σφυρί με τους ίδιους οφειλέτες, δεν είναι και η πιο συνηθισμένη περίπτωση. Αυτό όμως συμβαίνει στην περίπτωση του ακινήτου στην Πεντέλη που ανήκε στο γνωστό από την υπόθεση του Τ.Τ. (Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) και διαφόρων άλλων εταιρειών, ζεύγος Κυριάκου Γριβέα και Αναστασίας Βάτσικα.

Το εν λόγω ακίνητο, όπως είχε αποκαλύψει το newmoney, βγήκε στο σφυρί στις 8 Μαρτίου 2023 με τιμή εκκίνησης 703.000 ευρώ και κατακυρώθηκε με ένα ευρώ παραπάνω, στις 703.001 ευρώ.

Άγνωστο για ποιους λόγους, το ακίνητο επανήλθε στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, προκειμένου να βγει ξανά στο σφυρί στις 29 Σεπτεμβρίου 2023 και με τιμή πρώτης προσφοράς 655.000 ευρώ (για το ποσοστό του ½ εξ αδιαιρέτου αυτού που ανήκει στον Κυριάκο Γριβέα στο ποσό των 294.750 ευρώ και αντίστοιχα για το ποσοστό του ½ εξ αδιαιρέτου αυτού που ανήκει στην Αναστασία Βάτσικα στο ποσό των 294.750 ευρώ).

Και τώρα, όπως και τον Μάρτιο, επισπεύδουσα είναι η Cepal Hellas, αλλά για… άλλα χρέη. Δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση ως διαχειρίστρια των τιτλοποιημένων απαιτήσεων της «Gemini Core Securitisation DAC», ενώ εκτελεστός τίτλος είναι διαταγή πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών από το 2013.

Το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση είναι 300.000 ευρώ, το οποίο αποτελεί μέρος της επιταχθείσας απαίτησης της επισπεύδουσας συνολικού ποσού 1.197.285,98 ευρώ, «σύμφωνα με την από 22-12-2022 κοινοποιηθείσα επιταγή προς πληρωμή, με τη ρητή επιφύλαξή της για την είσπραξη της υπόλοιπης απαίτησής της», όπως αναφέρεται.

Τι περιλαμβάνει το ακίνητο

Στο επικείμενο σφυρί θα βγει… ξανά ένα οικόπεδο «μετά της επ’ αυτού διωρόφου οικίας (μεζονέτας)», άρτιο και οικοδομήσιμο, το οποίο βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου σχεδίου της Κοινότητας Πεντέλης Αττικής, επί της διασταύρωσης των οδών Γορτυνίας και Λακωνίας, στην οποία έφερε τον αρ. 7 και η οποία έχει μετονομασθεί σε Π. Ψαρρέα, αρ. 9. Το οικόπεδο έχει έκταση κατά τον τίτλο κτήσεως 1.175,86 τ.μ. και κατά το κτηματολόγιο 1.138 τ.μ.

Η διώροφη οικία (μεζονέτα), η οποία δηλώνεται και ως κατοικία των Κ. Γριβέα και Αν. Βάτσικα, αποτελείται από ισόγειο και πρώτο πάνω από το ισόγειο όροφο συνολικής επιφάνειας 316 τ.μ. Ο ισόγειος όροφος έχει επιφάνεια 156,95 τ.μ. και αποτελείται από 4 δωμάτια και λοιπά χρειώδη. Ο πρώτος όροφος έχει επιφάνεια 159,05 τ.μ. και αποτελείται επίσης από 4 δωμάτια και λοιπά χρειώδη.

Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι εντός του οικοπέδου έχει κτισθεί διώροφη μονοκατοικία με κεραμοσκεπή, μετά δύο ανεξαρτήτων ισογείων κτισμάτων, ως εξής:

  • Κτίριο 1. Διώροφη πέτρινη κατοικία (κυρίως κτίσμα)
  • Κτίριο 2. Ισόγεια πέτρινη κατοικία, με επικάλυψη κεραμοσκεπή (δευτερεύον κτίσμα)
  • Κτίριο 3. Ξύλινη ισόγεια αποθήκη, με κεραμοσκεπή

Όπως σημειωνόταν στην πρώτη έκθεση εκτίμησης, τα κτίρια έχουν πλήρως ανακαινισθεί εσωτερικά με δάπεδα από ξύλινα παρκέτα και ξύλινα κουφώματα περί το 2007 – 2008. Όσο για τα βάρη, περιλαμβάνουν πολλές προσημειώσεις, υποθήκες και κατασχέσεις υπέρ του Δημοσίου και τραπεζών.

Και στη Μάνη

Υπενθυμίζεται ότι για τις 28 Ιουνίου είχε προγραμματιστεί πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα την Intrum, για ιδιοκτησίες του Κ. Γριβέα με πολυτελή μεζονέτα στο Οίτυλο της Μάνης, ο οποίος όμως τελικά οδηγήθηκε σε αναστολή. Πρόκειται, ειδικότερα, για δύο οριζόντιες διακεκριμένες ιδιοκτησίες επί οικοπέδου 719 τ.μ. μέσα στην κτηματική περιφέρεια της κοινότητας Οιτύλου του νομού Λακωνίας.

Σύμφωνα με την αυτοψία, τα όρια του οικοπέδου είναι υλοποιημένα και η μορφολογία του εδάφους επικλινής, ενώ στην ιδιοκτησία Α’ υπάρχει διώροφη μεζονέτα που αποτελείται από ισόγειο και πρώτο όροφο επιφάνειας 203,86 τ.μ. με χρήση οικίας. Χαρακτηρίζεται «πολυτελούς κατασκευής», με παραδοσιακή διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, η οποία εξωτερικά φαίνεται πλήρως αποπερατωμένη.

Ακόμη, ο σκελετός της ιδιοκτησίας είναι κατασκευασμένος από οπλισμένο σκυρόδεμα και είναι επενδεδυμένος με λιθοδομή. Η επικάλυψή της γίνεται με κεραμοσκεπή και τα κουφώματα είναι ξύλινα. Η εξωτερική συντήρηση του ακινήτου κρίνεται πολύ καλή. Ως έτος αποπεράτωσης λαμβάνεται το 2003. Στην Ιδιοκτησία Β έχει κατασκευαστεί πισίνα συνολικής επιφάνειας 54 τ.μ.

Επίσης, από την εξωτερική αυτοψία διαπιστώθηκε ότι οι ιδιοκτησίες Α και Β έχουν λειτουργική ενότητα και δεν διαχωρίζονται. Η τιμή πρώτης προσφοράς για τον πλειστηριασμό είχε οριστεί στις 542.400 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Η «ακτινογραφία» του α’ εξαμήνου για Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank και Εθνική Τράπεζα

Η Fitch υποβάθμισε τις ΗΠΑ σε «ΑΑ+» (πίνακας)

Ρίτσαρντ Μπράνσον – Πώς ένας μέτριος μαθητής με δυσλεξία έχτισε μια αυτοκρατορία 400 εταιρειών

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ