Τέσσερις πλειστηριασμοί για ιδιοκτησίες της οικογένειας Δαλακούρα στην περιοχή της Εκάλης έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα για την Τετάρτη 26 Απριλίου. Αυτό συνάγεται με βάση τα στοιχεία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-auction.gr, ωστόσο η πραγματικότητα είναι διαφορετική…

Οι πλειστηριασμοί, με επισπεύδουσα την doValue (ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της «Frontier Issuer Designated Activity Company») στρέφονται σε βάρος του κ. Δημήτρη Δαλακούρα και εκτελεστός τίτλος είναι διαταγή πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά για ποσό ύψους 496.584,34 ευρώ.

Τα σφυριά αφορούσαν ειδικότερα δύο κατοικίες, μια αποθήκη και μια θέση στάθμευσης, ενώ η συνολική τιμή εκκίνησης διαμορφώνεται σε 2.823.635 ευρώ.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο ίδιος ο κ. Δ. Δαλακούρας προς το newmoney.gr, πρόκειται για λανθασμένη ανάρτηση καθώς οι σχετικές οφειλές προς την doValue έχουν ήδη ρυθμιστεί και τακτοποιηθεί πλήρως. Επομένως πρόκειται για πλειστηριασμούς οι οποίοι βγήκαν στην πλατφόρμα…εκ παραδρομής και ίσως λόγω κεκτημένης ταχύτητας.

Έτσι, άλλωστε εξηγείται και το γεγονός ότι ενώ έχουν δημοσιευθεί από πέρυσι άλλοι τρεις πλειστηριασμοί επίσης με επισπεύδουσα τη doValue, για τον Μάιο και τον Ιούνιο και οι οποίοι αφορούν αγροτεμάχια και άλλα ακίνητα στον Ωρωπό, στην Εύβοια και στη Λαμία, αυτοί δεν έχουν αναρτηθεί στην εν λόγω πλατφόρμα…

Τα ακίνητα στην Εκάλη

Σχετικά με τους λανθασμένα αναρτημένους πλειστηριασμούς, αφορούσαν οικόπεδο που βρίσκεται εντός σχεδίου πόλης και ζώνης της κτηματικής περιφέρειας της πρώην κοινότητας Εκάλης, ήδη του δήμου Κηφισιάς στη Δημοτική Ενότητα Εκάλης. Το οικόπεδο έχει συνολική έκταση 1.426 τ.μ. και εντός αυτού υφίσταται διώροφη κατοικία.

Με βάση παλαιότερες εκθέσεις εκτίμησης, η επιφάνεια του αρχικού οικοπέδου, ήταν 3.537,75 τ.μ. Το οικόπεδο αυτό κατατμήθηκε νόμιμα σε δύο τμήματα Α και Β, επιφανείας 1.429,15 τ.μ. και 2.118,60τμ. αντίστοιχα. Το οικόπεδο με τα στοιχεία Α, είναι διαμπερές επωλήθη προς τον Δ. Δελακούρα, και επ’ αυτού οικοδομήθηκε διώροφη μονοκατοικία πολυτελούς κατασκευής.

Η μονοκατοικία, όπως αναφέρεται, αποτελείται από υπόγειο δευτερεύουσας χρήσης 53,52 τ.μ., υπόγειο με αυθαίρετη χρήση κατοικίας επιφάνειας 200 τ.μ., πάρκινγκ εντός περιγράμματος 101,75τμ. και πάρκινγκ εκτός περιγράμματος 29,80 τ.μ., ισόγειο επιφάνειας 267,31 τ.μ. με κλειστό υπιϋπαίθριο χώρο επιφάνειας 24,69 τ.μ. και 1ο όροφο επιφάνειας 265,37τμ. Ο ημιϋπαίθριος χώρος ισογείου, έχει τακτοποιηθεί βάσει του Ν. 3843/2010 (έχει περαιωθεί η διαδικασία).

Για το υπόγειο των 200 τ.μ., που αποτελεί κύριο χώρο καθ΄ υπέρβαση χρήσης, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια τακτοποίησης και για αυτό έχει αφαιρεθεί από την αγοραία αξία και την τιμή εκκίνησης ενδεικτικό κόστος τακτοποίησης ύψους 20.000 ευρώ.

Στην παρούσα έκθεση εκτίμησης τονίζεται ότι πραγματοποιήθηκε εξωτερική αυτοψία κατά την οποία υπήρχε περιορισμένη ορατότητα στο εσωτερικό του οικοπέδου λόγω της εξωτερικής περίφραξης από οπλισμένο σκυρόδεμα και της πυκνής βλάστησης.

Η τιμή πρώτης προσφοράς για την πλήρη κυριότητα σε ποσοστό 100% του οικοπέδου, μετά του επ’ αυτού κτίσματος, έχει οριστεί σε 2.623.497 ευρώ.

Το δεύτερο ακίνητο είναι διαμέρισμα του ισογείου που αποτελείται από λίβινγκ ρουμ, δυο δωμάτια, χωλλ, κουζίνα, λουτρό και διάδρομο, ενώ έχει επιφάνεια 88,02 τ.μ. Το διαμέρισμα βρίσκεται επίσης στην Εκάλη Αττικής.

Η τιμή πρώτης προσφοράς για αυτό έχει οριστεί σε 190.658 ευρώ. Μαζί με αυτό βγαίνουν μια αποθήκη υπογείου και ένας χώρος στάθμευσης αυτοκινήτου, με τιμές εκκίνησης 2.980 ευρώ και 6.500 ευρώ, αντίστοιχα.

Όπως προαναφέρθηκε, όμως, οι οφειλές έχουν τακτοποιηθεί οπότε αναμένεται οι σχετικοί πλειστηριασμοί να τεθούν σε αναστολή ή ματαίωση.

Διαβάστε ακόμη

Γεωπολιτική σύγκρουση με φόντο το πετρέλαιο: Γιατί η διαμάχη ΗΠΑ – Σ. Αραβίας είναι ευκαιρία για τη Ρωσία (πίνακες)

Ο Έλον Μασκ θέλει να δημιουργήσει το «αντίπαλο δέος» της ChatGPT

HSBC: Αυξάνει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών