Να δημιουργήσει το δικό του «φαινόμενο» Τεχνητής Νοημοσύνης φιλοδοξεί ο Έλον Μασκ της Tesla, της Twitter και της SpaceX, σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί το ραγδαίως εξελισσόμενο ChatGPT.

Μιλώντας στο Fox News, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος αποκάλυψε ότι επιθυμεί να αποτελέσει τον τρίτο πόλο στην «κούρσα» της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ), παρεισφρέοντας μεταξύ της OpenAΙ (ChatGPT) της Microsoft και της DeepMind της Google.

Χαρακτηρίζοντας τις Microsoft και Google ως τα δύο μεγάλα «κεφάλια» της ΑΙ, ο Μασκ εξέφρασε την ανάγκη δημιουργίας μιας τρίτης επιλογής. Ωστόσο, απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με το τι ακριβώς έχει στο μυαλό του.

Τον Μάρτιο, ο πολυσχιδής επιχειρηματίας απέκτησε μια εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης, με την επωνυμία X.AI. Λίγες ημέρες αργότερα, ωστόσο, υπέγραψε μια ανοιχτή επιστολή, με την οποία ζητούσε την εξάμηνη παύση κάθε εξέλιξης στον μοντέλο της ΑΙ.

Μην ξεχνάμε ότι ο Μασκ έχει επανειλημμένως ασκήσει κριτική στις εταιρείες ΑΙ, συμπεριλαμβανομένης και της OpenAI, η οποία στα τέλη του 2022 παρουσίασε το ChatGPT, την πιο δημοφιλή πλατφόρμα ΑΙ παγκοσμίως.

Το ίδιο έκανε και στη συνέντευξη στο Fox News, εκφράζοντας την ανησυχία του για τον έλεγχο και την επιρροή της Microsoft στην OpenAI, η οποία -σύμφωνα με τον ίδιο- απομακρύνεται από το μέχρι πρότινος μη κερδοσκοπικό μοντέλο λειτουργίας.

Ενδεχομένως η X.AI. αποτελεί μέρος των όσων σχεδιάζει ο Έλον Μασκ για τη δημιουργία μιας υπερ-εφαρμογής, η οποία θα ονομάζεται «Χ» και θα προσφέρει… τα πάντα. Από υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων έως αγοραπωλησίες μετοχών.

Διαβάστε ακόμα

Το ραντεβού του δικαστή με τον διαπλεκόμενο, τα «μπρούτα» στα γκάλοπ, ο συντελεστής του Ψυχικού και τα νέα πασχαλινά κόκκινα δάνεια

Όλο και περισσότεροι millennials γίνονται 40 ετών – και αλλάζουν ό,τι γνωρίζαμε για τα ταξίδια

Tο πιο “μοδάτο” σούπερ-μάρκετ στον κόσμο – Εκεί όπου συρρέουν οι σταρ και παραμονεύουν οι “παπαράτσι”