H Plum, ανακοίνωσε και από την πλευρά της, την έναρξη στρατηγικής συνεργασίας της με την τράπεζα Eurobank, ένα από τα ηγετικά χρηματοοικονομικά ιδρύματα στην Ελληνική αγορά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Ο σκοπός αυτής της σύμπραξης είναι να δοθεί η δυνατότητα σε δυνητικούς πελάτες της εγχώριας αγοράς, να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα πλήρες ηλεκτρονικό πορτοφόλι που εστιάζει στην αποταμίευση και επένδυση χρημάτων, προσθέτει η νεοφυής εταιρεία με CEO της τον Βίκτωρα Τροκούδη.

Η συνεργασία αυτή, τονίζει ακόμα, θα βοηθήσει την Plum να επιταχύνει την ανάπτυξή της στην Ελληνική αγορά και τις γειτονικές χώρες, με στόχο μέχρι το τέλος του 2027 να έχει αυξηθεί ο αριθμός των χρηστών της πλατφόρμας στην Ελλάδα στους 700 χιλιάδες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση εκ μέρους της Plum:

H Εurobank, πλέον ως μέτοχος με ποσοστό μειοψηφίας θα συμβάλει με συνολικό ποσό που ανέρχεται στα €10 εκ. ευρώ.

Η πρώτη δόση των 5 εκ. ευρώ, κατεβλήθη στα μέσα του Νοεμβρίου. Στην συνέχεια, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024 η Plum θα ολοκληρώσει έναν καινούργιο κύκλο χρηματοδότησης της τάξεως των €15 εκ. με συμμετοχή θεσμικών επενδυτών και της Eurobank, όπου η ίδια θα συμβάλλει με την υπολειπόμενη δόση των €5 εκ. ευρώ.

Ο Βίκτωρ Τροκούδης, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Plum αναφερει: «Είναι μία συνεργασία ορόσημο για την Plum, που θα μας δώσει την ευκαιρία να εκτοξεύσουμε την ανάπτυξη μας στην Ευρώπη, έπειτα από την επιτυχημένη πορεία μας στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας. Η τάση της ψηφιοποίησης είναι πολλά υποσχόμενη καθώς υπάρχει ένα ξεκάθαρο κενό για μια εφαρμογή όπως η Plum όπου θα βοηθήσει τους Έλληνες καταναλωτές με τη διαχείριση των χρημάτων τους.

Η Eurobank είναι από τα χρηματοοικονομικά ιδρύματα που ξεχωρίζουν στην Ευρώπη και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα δουλέψουμε μαζί. Η Eurobank, όχι μόνο επενδύει στη Plum, αλλά θα δρα και ως στρατηγικός συνεργάτης, γεγονός που δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στο εγχείρημα. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε αυτή τη σύμπραξη ώστε να μας βοηθήσουν να εξασφαλίσουμε ένα μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής, αλλά και της Ευρωπαϊκής αγοράς.»

Τα νέα προϊόντα σε Ευρώπη-Μ.Βρετανία

Η Plum έχοντας ραγδαία ανάπτυξη με πάνω από 1.8 εκ. χρήστες μέχρι σήμερα και με διπλάσια κέρδη από την περσινή χρονιά, έχει θέσει στόχο ως αποτέλεσμα της χρηματοδότησης αυτής μέχρι την αρχή του 2025 να επιτύχει υψηλότερη κερδοφορία.

Η Plum ενημερώνει επίσης, ότι:

Η εφαρμογή έχει μια εδραίως καθιερωμένη παρουσία στη Μεγάλη Βρετανία και συνεχίζει να εξελίσει τις υπηρεσίες της, παρέχοντας πρόσβαση στην αγορά των Money Market Funds μέσω του προϊόντος (“Plum Interest”), όπου έχει ευρέως υιοθετηθεί από τους χρήστες της εφαρμογής.

Η εταιρεία θα λανσάρει και μια σειρά από νέα προιόντα μέσα στο νέο έτος, όπως το Cash ISA και Lifetime ISA στην Μεγάλη Βρετανία και ETFs στην Ευρώπη, προσθέτοντας υπεραξία στο ήδη υπάρχον χαρτοφυλάκιο προϊόντων φορολογικής εξοικονόμησης και επενδύσεων.

Πηγές της εταιρείας συμπληρώνουν δε, ότι η Plum είναι στο σωστό μονοπάτι να επαναλάβει την επιτυχία που είχε στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, και στην Ευρώπη. Δραστηριοποιείται ήδη σε 10 Ευρωπαϊκές χώρες και η συμφωνία με τη Eurobank θα ωθήσει την Plum να εδραιωθεί ως ένας σημαντικός πάροχος με υπηρεσίες στο τομέα της αποταμιευσης, των επενδύσεων και της διαχείρισης των χρημάτων των καταναλωτών σε όλη την Νότιοανατολική Ευρώπη.

Ο Βίκτωρ πρόσθεσε: «Πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν να δυσκολεύονται με την ακρίβεια και το κόστος ζωής, με αποτέλεσμα να χρειάζονται βοήθεια ώστε να χτίσουν μια ανθεκτικότητα στην οικονομική δυσχέρεια των ημερών. Η εφαρμογή της Plum έχει σχεδιαστεί χρησιμοποιώντας μέσα αυτοματοποίησης και τεχνητής νοημοσύνης με γνώμονα να στηρίξει τους χρήστες προς αυτό το σκοπό. Τώρα με την υποστήριξη της Eurobank επιδιώκουμε να επεκταθούμε περισσότερο και στην Ευρώπη, και ανυπομονούμε να δούμε τα οφέλη που θα προκύψουν στους δυνητικούς χρήστες της πλατφόρμας ως αποτέλεσμα αυτής της μοναδικής συνεργασίας.».

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης στο Bloomberg ΤV: Θα διατηρήσουμε την ανάπτυξη και τα επόμενα χρόνια

S&P Global: Γενικά αμετάβλητες οι νέες παραγγελίες στη μεταποίηση τον Νοέμβριο

Σε χαμηλό έξι μηνών ο PMI Ευρωζώνης – Σε βαθιά ύφεση ο κλάδος

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ