Όταν ο sir Στέλιος Χατζηιωάννου έλαβε το χρίσμα του ιππότη σε ηλικία 39 ετών από την Βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου Ελισάβετ Β’ για τις υπηρεσίες του στην επιχειρηματικότητα, πάνω από μια δεκαετία δηλαδή μετά τη δημιουργία της easyJet, είχε ήδη τη φήμη του ανθρώπου ο οποίος δεν αφήνει εύκολα ευκαιρία να πάει χαμένη. Ούτε και κάποιο κομμάτι της αγοράς… απάτητο, λόγω του εύρους των δραστηριοτήτων του.

Και τόσα χρόνια αργότερα, ο Ελληνοκύπριος δισεκατομμυριούχος (με περιουσία 1,3 δισ.$, σύμφωνα με το Forbes), εξακολουθεί με τον ίδιο ρυθμό και το ίδιο μεράκι να ανοίγει καινούργιους δρόμους στο επιχειρείν, ανάλογα πάντα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε εποχής.

Στο μέσον της πανδημίας του COVID-19, ένα από τα projects που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του «Mr.Easy» είναι ένα από τα brands της… συλλογής με το γνωστό πρόθεμα, τα οποία ο ίδιος έχει κατοχυρώσει και αξιοποιεί επιχειρηματικά: Η διαδικτυακή πλατφόρμα με την ονομασία easyProperty.

Ο βρετανικός Tύπος αποκαλύπτει ότι το on line μεσιτικό γραφείο άντλησε κεφάλαια ύψους 800.000 λιρών τις προηγούμενες ημέρες από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του Στέλιου Χατζηιωάννου, που φέρεται να κατέβαλε τις 300.000 λίρες από αυτό το ποσό, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της λειτουργίας του.

Συγκεκριμένα, τα χρήματα θα επενδυθούν στο πεδίο της Πληροφορικής για την τεχνολογική βελτίωση της πλατφόρμας, έτσι ώστε να προετοιμασθεί για μια αναπτυξιακή ώθηση σε καιρούς κορωνοϊού, ικανή να υποβοηθήσει τις εξ’ αποστάσεως μεσιτείες και συναλλαγές ακινήτων, για πωλητές, αγοραστές οικιών ή οικοπέδων ή και ενοικιαστές. Για το πλήρες φάσμα του real estate, εν ολίγοις…

Η εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται, υπό την άδεια του ιδρυτή της easyJet, σε 34 περιοχές, της χώρας στοχεύει μέχρι το τέλος του έτους να τετραπλασιάσει τον αριθμό των ακινήτων τα οποία ανήκουν στη βάση της, κατά δήλωση του διευθύνοντα συμβούλου της, David Brierley.

Οι πωλητές έχουν τη δυνατότητα να προκαταβάλουν μια αμοιβή 785 λιρών ή να συμφωνήσουν σε μια προμήθεια της τάξης του 1% ή εναλλακτικά να προτιμήσουν κάτι ενδιάμεσο. Τη δε διαχείριση των πωλήσεων αναλαμβάνουν τοπικοί πράκτορες, με μηνιαίο αντίτιμο 175 λιρών ανά περιοχή…

Ο Brierley πιστεύει ότι «οι επαγγελματίες ψάχνουν κάτι διαφορετικό για την καριέρα τους και εμείς μπορούμε να τους εκπαιδεύσουμε, να τους υποστηρίξουμε, να τους δώσουμε όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για να κάνουν τη δουλειά και από μακριά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το brand ανοίγει πόρτες. Οι άνθρωποι γνωρίζουν το λογότυπο και φαίνεται ότι τους αρέσει αυτό που σημαίνει».

Όσο για τον ίδιο τον sir Στέλιο, αρκείται να σχολιάσει ότι η easyProperty προσφέρει εμπειρογνωμοσύνη σε τοπικό επίπεδο και επαγγελματισμό χαμηλού κόστους, για να αποφύγει κανείς την ταλαιπωρία και τα έξοδα. «Τώρα, μπορείτε απλά να καθίσετε και να πουλήσετε από την άνεση του καναπέ σας…», αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμα του.

Διαβάστε ακόμη  

Εισφορές ασφαλισμένων: Πώς θα γίνεται η εκκαθάριση για τις περιπτώσεις παράλληλης απασχόλησης 

Πώς τα σούπερ μάρκετ εξελίσσονται σε… τράπεζες 

Λάρα Μπαράζι Γερουλάνου: Μια κυρία στα… βαθιά των ιχθυοκαλλιεργειών