Η προσπάθεια της Aston Martin να αναπτυχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο σε σύντομο χρονικό διάστημα απαιτεί άμεσες αποφάσεις.

Μία από αυτές είναι η θέληση των στελεχών της Aston Martιn Lagonda να συνάψουν συμφωνία συνεργασίας με την αμερικανική Lucid Motors.
Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για μια στρατηγική συνεργασία. Αυτό σημαίνει ότι οι δύο εταιρείες θα προσπαθήσουν να αναπτύξουν επιχειρηματικούς δεσμούς οι οποίοι θα σημάνουν την ανάπτυξή τους σε (τουλάχιστον) μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Λόρενς Στρολ, Πρόεδρος της Aston Martιn Lagonda, μεταξύ των δύο μερών υπεγράφη συμφωνία η οποία προβλέπει ότι η βρετανική εταιρεία θα προμηθεύεται ηλεκτροκινητήρες και μπαταρίες από τη Lucid Motors.

Η τελευταία, είναι γνωστό ότι έχει δημιουργήσει το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Air, ένα από τα πιο εντυπωσιακά αυτοκίνητα αυτής της τεχνολογίας που προέρχονται από τις ΗΠΑ.

Ο Στρολ, είπε ότι με αυτόν τον τρόπο δίνεται μεγαλύτερη ώθηση στην υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου το οποίο έχει ονομαστεί «Racing. Green» και προβλέπει τη δημιουργία και μιας εξηλεκτρισμένης έκδοσης σε όλα τα μοντέλα της μέχρι το 2026.

Βεβαίως, αυτή είναι η αρχή για την Aston Martin καθώς η πρόσβαση στην τεχνολογία και τεχνογνωσία της Lucid Motors σημαίνει τη δημιουργία της κατάλληλης βάσης για την εξέλιξη και παραγωγή αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων της σε μεταγενέστερο χρόνο.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, στη συμφωνία της βρετανικής εταιρείας με την αμερικανική προβλέπεται ότι η Lucid Motors θα αποκτήσει μερίδιο μετοχών της Aston Martin σε ποσοστό 3,7%.

Έτσι, οι Βρετανοί θα αποπληρώσουν σταδιακά περίπου 212 εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο συμφωνήθηκε για τη σύναψη της μεταξύ τους συνεργασίας.

Διαβάστε ακόμη

Natixis για Ελλάδα: Φως στην άκρη του τούνελ – Έρχεται η επενδυτική βαθμίδα (γραφήματα)

Έτσι θα είναι το συγκρότημα «Kyma Residences» από την Orilina Properties στο Ελληνικό (pics)

Ποιο χρηματιστήριο κάνει ράλι… 800% μέσα στο τελευταίο 6μηνο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ