Στην Blueground, την ελληνική startup που επικεντρώνεται σε βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις επιπλωμένων διαμερισμάτων, επενδύει η DisruptAD, ο επιχειρηματικός βραχίονας του κρατικού επενδυτικού ταμείου του Αμπού Ντάμπι, ADQ.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg, αλλά και του www.zawya.com των ΗΑΕ, στο πλαίσιο της επένδυσης ο Amer Al Ameri, επικεφαλής venture capital και τεχνολογικών επενδύσεων της ADQ, δήλωσε ότι η επένδυση στην Blueground ενισχύει τη δέσμευση του Άμπου Ντάμπι για την προώθηση βασικών τομέων της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας του fund με την Ελλάδα.

«Η επιτυχία των disruptive τεχνολογιών, όπως η πλατφόρμα που ανέπτυξε η Blueground, θα λειτουργήσει ως καταλύτης για την επιτάχυνση της βιώσιμης ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας», σημείωσε. «Με τις ταχέως αναπτυσσόμενες δραστηριότητές της σε ώριμες αγορές ακινήτων παγκοσμίως, η Blueground έχει ένα πολλά υποσχόμενο ταξίδι μπροστά της, το οποίο συνδυάζεται με την ισχυρή ηγετική της ομάδα και το όραμά της για την εταιρεία», πρόσθεσε. «Η συνεργασία μας θα μας επιτρέψει να ξεκλειδώσουμε ευκαιρίες ανάπτυξης σύμφωνα με τον στόχο μας για την παροχή ισχυρών και βιώσιμων οικονομικών αποδόσεων».

Από την πλευρά της η Blueground σε δήλωσή της στο newmoney αναφέρει: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι με τη στενή σχέση που αναπτύξαμε με την ADQ και στην επιλογή τους να επενδύσουν στην Blueground ως μέρος της χρηματοδότησης γύρου C.

Η επένδυση από την DisruptAD μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε το χαρτοφυλάκιο των διαμερισμάτων μας σε όλο τον κόσμο και να προσφέρουμε την επιλογή για έναν ευέλικτο τρόπο ζωής σε περισσότερες αγορές παγκοσμίως. Καθώς η τηλεργασία έχει επιφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στο εργατικό δυναμικό, το δίκτυο επιπλωμένων διαμερισμάτων υψηλής ποιότητας της Blueground, είναι η κατάλληλη λύση για άτομα και επαγγελματίες που αναζητούν ένα νέο σπίτι στην πόλη της επιλογής τους».

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Blueground, Άλεξ Χατζηελευθερίου, δήλωσε ότι «η επένδυση από την DisruptAD θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε το χαρτοφυλάκιο των διαμερισμάτων μας σε όλο τον κόσμο, επανεφευρίσκοντας τον τρόπο με τον οποίο ζουν οι άνθρωποι, κάνοντας διαμερίσματα υψηλής ποιότητας διαθέσιμα όπου θέλουν, όποτε θέλουν.

Καθώς η εξ αποστάσεως εργασία έχει δημιουργήσει μεγαλύτερη ευελιξία στο εργατικό δυναμικό, η πλατφόρμα μας είναι μοναδικά τοποθετημένη για να υποστηρίζει επαγγελματίες που αναζητούν να βρουν ένα νέο σπίτι στην πόλη της επιλογής τους».

Η Blueground είναι μία start-up εταιρεία που δραστηριοποιείται διεθνώς στον χώρο του real estate και της τεχνολογίας (proptech). Με όραμα έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι αισθάνονται σαν το σπίτι τους όπου κι αν επιλέξουν να μείνουν, έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο 9.500 επιλεγμένων διαμερισμάτων υψηλής ποιότητας σε δημοφιλείς γειτονιές σε όλο τον κόσμο, τα οποία διατίθενται για μίσθωση διάρκειας από έναν μήνα μέχρι και μερικά χρόνια. Η εφαρμογή πελατών (guest app) της Blueground παρέχει 24ωρη υποστήριξη, καθώς και πρόσβαση σε καθημερινές υπηρεσίες, όπως καθαρισμό διαμερισμάτων, παράδοση ειδών παντοπωλείου.

Με έδρα τη Νέα Υόρκη και περισσότερους από 900 εργαζόμενους, η Blueground διατηρεί χιλιάδες διαμερίσματα σε 26 πόλεις παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων σε Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Σαν Φρανσίσκο, Βοστώνη, Σικάγο, Ουάσιγκτον, Ντένβερ, Σιάτλ, Ώστιν, Μαϊάμι, Ντουμπάι, Κωνσταντινούπολη, Παρίσι, Λονδίνο, Βιέννη, Βαρκελώνη, Βασιλεία, Βερολίνο, Ζυρίχη, Κοπεγχάγη, Λισαβώνα, Λουξεμβούργο, Μαδρίτη, Σιγκαπούρη, Χονγκ Κονγκ και Αθήνα. Η Blueground στοχεύει να έχει διεθνή παρουσία σε 50 πόλεις έως το 2025.

Διαβάστε ακόμη

Τι προβλέπουν οι Έλληνες εφοπλιστές για τις ναυλαγορές εν μέσω παγκόσμιας αναταραχής

Σκρέκας για ενέργεια: Πρώτη φορά η χώρα έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

«Σηκώθηκαν» 550 εκατ. ευρώ από τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες