Σε πανηγυρικό κλίμα και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και του προέδρου ΕΜΕΑ της πολυεθνικής, Ralph Haupter πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η ειδική εκδήλωση για τα 30 χρόνια παρουσίας της Microsoft στην Ελλάδα. Μία βραδιά κατά την οποία η νοσταλγία μεν ήταν διάχυτη χάρη στα διαρκή flashback «σε μία περίοδο με πολλές επιτυχίες για τη χώρα αλλά και μεγάλες κρίσεις», όπως παρατήρησε ο γεν. διευθυντής Microsoft Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας κ. Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, το ενδιαφέρον δε για το μέλλον, και κυρίως για το πολυεπίπεδο επενδυτικό πρόγραμμα της πολυεθνικής στη χώρα μας ήταν έντονο.

Λίγο νωρίτερα ο κ. Μιχαλόπουλος εξηγούσε σε εκπροσώπους του Τύπου ότι οι διαδικασίες για την υλοποίηση της μεγάλης επένδυσης για τη δημιουργία τριών συγκροτημάτων data centers σε Σπάτα και Κορωπί προχωρούν καθώς ολοκληρώνεται το στάδιο των σχετικών αδειοδοτήσεων αλλά και των εσωτερικών διαδικασιών που έχει ο Όμιλος. Στο πλαίσιο αυτό η έναρξη των εργασιών για την ανέγερση των data centers τοποθετείται το 2023.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney οι επαφές της Microsoft με μεγάλους εγχώριους κατασκευαστικούς ομίλους για την υλοποίηση του έργου είναι διαρκείς με πηγές από την πολυεθνική να λένε πως επίκειται διαγωνιστική διαδικασία κατά την οποία τελικά θα προκύψει ανάδοχος.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο στόχος να έχουν ολοκληρωθεί τα τρία data centers ως το 2025 παραμένει.

Τότε εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί και ο στόχος της εταιρείας στο πλαίσιο του προγράμματος GR for GRowth για την εκπαίδευση 100 χιλ. Ελλήνων σε νέες ψηφιακές δεξιότητες. Ήδη, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Μιχαλόπουλος έχουν εκπαιδευτεί οι πρώτοι 35.000.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Μιχαλόπουλος επίσης υπογράμμισε ότι στις σημερινές συνθήκες της ενεργειακής κρίσης και του υψηλού πληθωρισμού η τεχνολογία μπορεί να δώσει λύσεις για τον περιορισμό του κόστους, σημειώνοντας τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και το Δημόσιο να μην σταματήσει τις επενδύσεις του και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Ανέφερε μάλιστα πως μία εταιρεία που μεταφέρει τις δομές της στο cloud μειώνει κατά 93% το ενεργειακό της αποτύπωμα.

Στο πλαίσιο των εορτασμών παρουσιάστηκε και έρευνα για τον «αντίκτυπο» της παρουσίας της Microsoft στην Ελλάδα και την ελληνική οικονομία. Μία ειδική μελέτη που όπως ο ίδιος σημείωσε «καταδεικνύει και τη σημασία που πλέον έχει η Ελλάδα εντός του Ομίλου της Microsoft αφού διεξάγεται για επιλεγμένες χώρες».

Η έρευνα αναλύει ουσιαστικά τέσσερις πυλώνες πάνω στους οποίους, σύμφωνα με τη διοίκηση της Microsoft, έχει χτιστεί η λειτουργία και το στρατηγικό σχέδιο της ελληνικής θυγατρικής: οικονομική ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς, σεβασμός στα θεμελιώδη δικαιώματα, βιωσιμότητα, και εμπιστοσύνη.

Διαβάστε ακόμα:

ΥΠΟΙΚ: Σπαζοκεφαλιά οι νέες επιδοτήσεις ρεύματος Οκτωβρίου

Πανικός στα cryptos: Τι φέρνει το νέο «αιματοκύλισμα» – Το ethereum κινδυνεύει με κατάρρευση (pics)

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Τέλος χρόνου την Παρασκευή για τα δικαιολογητικά, αλλιώς επιστρέφεται διπλή