Σχεδόν διπλασιάστηκε το δυναμικό της Microsoft στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια καθώς η πολυεθνική αναπτύσσεται γοργά στην ελληνική αγορά μέσω της προώθησης της μεγάλης επένδυσης στα Data Centers αλλά και του προγράμματος «GR for Growth» για την απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων.

«Στόχος μας είναι να μεγαλώσουμε τη Microsoft στην Ελλάδα και την Ελλάδα μέσα στο οικοσύστημα της Microsoft», έλεγε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής θυγατρικής αλλά και επικεφαλής της εταιρείας που έχει συσταθεί για την επένδυση των Data Centers κ. Θεοδόσης Μιχαλόπουλος κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης.

«Πριν από δύο χρόνια ήμασταν 140 άτομα και σήμερα έχουμε φτάσει τα 270 και προχωράμε», τόνισε.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι ανάγκες ψηφιοποίησης στην Ελλάδα είναι μεγάλες και ουσιαστικά σε αυτές απαντά η εταιρεία με τις λύσεις και τις εφαρμογές που προτείνει μέσω cloud. Στάθηκε μάλιστα τόσο στην «ορμή» που εμφανίζει το μεγάλο έργο της ψηφιοποίησης του Δημόσιου τομέα, όπου η εταιρεία φαίνεται ότι θα διεκδικήσει έργα, όσο και στις ανάγκες του ιδιωτικού με δεδομένο πως ειδικά στις ΜμΕ ένα 30% απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε επένδυση σχετική με την τεχνολογία στην 10ετή κρίση που έπληξε τη χώρα!

Ο κ. Μιχαλόπουλος παραδέχθηκε πως το νέο περιβάλλον των υψηλών πληθωριστικών πιέσεων δεν βοηθά τις επιχειρήσεις να κάνουν το άλμα της μετάβασης. Ωστόσο εκτίμησε ότι η δυναμική των επενδύσεων θα συνεχιστεί αφού «η τεχνολογία είναι αυτή που μπορεί να τις βοηθήσει να μειώσουν το κόστος και εν τέλει να γίνουν πιο ανθεκτικές στις πληθωριστικές πιέσεις».

Αναφορικά με την μεγάλη επένδυση των Data Centers ο κ. Μιχαλόπουλος επανέλαβε ότι η εταιρεία είναι εν αναμονή των εκδόσεων των οικοδομικών αδειών και έχει ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία επιλογής των εταιρειών που θα υλοποιήσουν το πρότζεκτ.

«Το πλάνο μας δεν έχει αλλάξει. Πρόκειται για ένα κομβικό έργο καθώς η ανάγκη για τις υπηρεσίες cloud παγκοσμιως μεγαλώνει», σημείωσε ο ίδιος προτάσσοντας το παράδειγμα της εμπόλεμης Ουκρανίας όπου οι ψηφιακές δομές του Κράτους συνεχίζουν τη λειτουργία τους χάρη στο υπολογιστικό νέφος.

«Η Microsoft φτιάχνει πολλά Data Centers ταυτόχρονα σε πολλές χώρες παγκοσμίως και υπάρχουν πολλά εμπόδια –στάδια. Στόχος μας είναι πάντα να κατασκευαστεί το καλύτερο δυνατό, όχι να κατασκευαστεί ταχύτερα», σημείωσε ερωτηθείς για τις σχετικές αργές διαδικασίες που ακολουθούνται.

«Γι αυτό διήρκεσε τόσο και η επιλογή των οικοπέδων, για να φτιάξουμε το σωστό ‘τρίγωνο’. Γενικά όμως κινούμαστε καλά.  Θεωρώ ότι στα επόμενα δύο με τρία χρόνια θα είμαστε έτοιμοι, αν και βέβαια αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες», σημείωσε ο κ. Μιχαλόπουλος αναφέροντας μάλιστα και ως παράδειγμα το ευρύτερο χρονοδιάγραμμα που θέτει και η μητρική.

Για το πρόγραμμα εκπαίδευσης και επανεκπαίδευσης 100.000 ανθρώπων στο πλαίσιο του GR for Growth, τόνισε ότι αυτό ήδη κλιμακώνεται.

«Χθες ανακοινώσαμε με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης,  το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπ. Ψηφιακης Διακυβερνησης το πρόγραμμα επιμόρφωσης των δημοσίων υπαλλήλων. Ήδη 3.500 υπάλληλοι  του δημοσίου έχουν ήδη κάνει εκπαίδευση από εμάς κι έχουν δώσει εξετάσεις για πιστοποιήσεις της Microsoft -κυρίως στελέχη  ΙΤ», σημείωσε ο κ. Μιχαλόπουλος υπενθυμίζοντας παράλληλα αντίστοιχα προγράμματα σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ και με την Re-Generation.

«Η επόμενη μέρα θα εκδημοκρατίσει την τεχνολογία δίνοντας δυνατότητα σε ανθρώπους που δεν είναι προγραμματιστές όλοι μας να μπορούμε να φτιάχνουμε ένα απλό app που βοηθά τις επιχειρήσεις να προχωρήσουν», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μιχαλόπουλος.

Διαβάστε ακόμη

Τα «ξεφουσκωμένα» εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ φέρνουν μεγαλύτερο Fuel Pass 2

Eurogroup: Εύσημα σε Ελλάδα, δόση 750 εκατ. ευρώ και έξοδος από τη σκληρή επιτήρηση

Τα (ακόμα πιο φρέσκα) γκάλοπ, οι δέκα επενδυτές για τα 75 ξενοδοχεία, οι insiders που αγοράζουν μετοχές και η μάχη στις τηλε-πλατφόρμες