«Ας κρατήσει ο καθένας μέσα του, στην καρδιά του, μια αναμμένη λαμπάδα που να συμβολίζει την προσδοκία για την Ανάσταση και της πατρίδας μας και την αισιοδοξία για το μέλλον του ελληνικού λαού. Χριστός Ανέστη».

Αυτά τα λόγια επέλεξε για το Πασχαλινό του μήνυμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό και να τονίσει εκ νέου την πίστη του πως οι δοκιμασίες φτάνουν στο τέλος τους και οι θυσίες όλων μας πιάνουν τόπο.

Ο πρωθυπουργός έκανε φέτος Ανάσταση στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο με τη σύζυγό του, ενώ νωρίτερα είχε επισκεφτεί και την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πύλο. Όπως παραδοσιακά συμβαίνει, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε το μεσημέρι στρατόπεδο στο Ναύπλιο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας γιόρτασε οικογενειακώς στο Ρέθυμνο όπου άλλωστε είχε περάσει και τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Όπως μεταδίδει το Cretalive ο κύριος Τσίπρας πέρασε την Μεγάλη Παρασκευή στο γραφικό χωριό Ροδάκινο Ρεθύμνου, έκανε Ανάσταση στο γραφικό Λουτρό και σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, μετέβη στη Γαύδο. Εκεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντάλλαξε ευχές αλλά άκουσε και τα παράπονα των λιγοστών ακριτών κατοίκων του νησιού.

Το παραδοσιακό πρόγραμμα των επισκέψεων σε μονάδες του στρατού σε συνδυασμό με τις ομοίως… παραδοσιακές ολιγοήμερες διακοπές με αφορμή τις Άγιες ημέρες τήρησε και φέτος και ο Ανώτατος Πολιτειακός άρχοντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

«Είναι μεγάλη ημέρα σήμερα με ένα σημαντικό μήνυμα. Ο Ιησούς Χριστός κατέβηκε, λοιδορήθηκε, βασανίστηκε, σταυρώθηκε για να σώσει τον άνθρωπο, να σώσει όλους εμάς. Και το μήνυμα είναι για εμάς, αυτή τη στιγμή να δείξουμε την υπομονή, το θάρρος και την ελπίδα ότι θα ξεπεράσουμε τα δικά πάθη. Ο ελληνικός λαός αξίζει κάτι περισσότερο. Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη σε όλους».

Αυτό το μήνυμα έστειλε από το στρατιωτικό φυλάκιο, του ακριτικού χωριού Δριμάδες, Πωγωνίου, στη ελληνο-αλβανική μεθόριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος έκανε Ανάσταση στο σπίτι του στο χωριό Φραγκάδες Ζαγορίου και σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, επισκέφτηκε το στρατιωτικό φυλάκιο στους Δρυμάδες Πωγωνίου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επέλεξε να περάσει τις ημέρες του Πάσχα στη Θεσσαλονίκη και δη στον Εύοσμο.

«Ο ελληνικός λαός αφού βίωσε το Θείο Δράμα και την κορύφωσή του, την Σταύρωση του Κυρίου εορτάζει την Ανάσταση», αναφέρει στο Πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

«Η μάχη του καλού με το κακό έληξε με νικητή το καλό, το φως νίκησε το σκοτάδι, η ζωή νίκησε τον θάνατο. Ας το θυμούνται όσοι απεργάζονται δεινά για τον ελληνικό λαό, ας παίρνουν κουράγιο τα θύματα του μνημονίου. Εύχομαι Καλό Πάσχα με την ελπίδα η θυσία του Ιησού και το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης να δώσουν δύναμη στους σκληρά δοκιμαζόμενους Έλληνες πολίτες», καταλήγει το μήνυμα του κ. Καμμένου, ο οποίος βρίσκεται για τις ημέρες των εορτών στην Ικαρία.

Μήνυμα προς τον ελληνικό λαό απηύθυνε και ο νέος γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μέσω συνέντευξής του στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος της Κυριακής». Σε αυτό σημειώνει πως: «το μοναδικό ρεαλιστικό σενάριο,το οποίο, το ΚΚΕ καλεί το λαό να κάνει πράξη είναι αυτό της αποδέσμευσης και από την Ευρωζώνη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση με μονομερή διαγραφή του χρέους και των μνημονίων»…