Η State of Concept είναι η πρώτη μη-κερδοσκοπική γκαλερί της Αθήνας. Κύριος σκοπός της είναι η προώθηση της ελληνικής τέχνης στο κοινό του εξωτερικού και η οικειοποίηση του ελληνικού κοινού με νέους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο αλλά ταυτόχρονα και η δημιουργία ενός πλαισίου στήριξης για απόφοιτους των σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας.

Η State of Concept ιδρύθηκε το 2013 και είναι μια πλατφόρμα, όπου Έλληνες καλλιτέχνες θα παρουσιάζουν την δουλειά τους μέσω ατομικών και ομαδικών εκθέσεων. Προωθεί Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες και θα εγκαινιάσει την λειτουργία της στην Art Athina στις 16 Μαΐου 2013. Θα λειτουργήσει σε νέο χώρο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας από τον Σεπτέμβριο του 2013. Εκτός από την προώθηση Ελλήνων καλλιτεχνών, η State of Concept θα αποτελεί μια γέφυρα μεταξύ της Αθήνας και της διεθνούς καλλιτεχνικής σκηνής, καθώς θα παρουσιάζει ετησίως δύο ατομικές εκθέσεις από διεθνείς καλλιτέχνες που δεν έχουν εκτεθεί ξανά στην Ελλάδα, κάνοντας την σύγχρονη διεθνή τέχνη πιο προσβάσιμη στο ελληνικό κοινό.

Εκτός από τις εκθέσεις, η State of Concept, έχει και έναν άλλο λειτουργικό σκοπό. Θα λειτουργεί ως ένας χώρος για δωρεάν συμβουλές σε απόφοιτους καλών τεχνών, όπου θα μπορούν να πάρουν feedback για να βελτιώσουν τις παρουσιάσεις τους, τα portfolios τους και τα βιογραφικά τους, καθώς και να αποφασίσουν τα επόμενα καλλιτεχνικά τους βήματα. Τέλος, η State of Concept θα διοργανώσει τα πρώτα σεμινάρια στην Ελλάδα για νέους συλλέκτες με τίτλο “how to become a new collector” αλλά και προβολές, ομιλίες και άλλα projects.

Για την Art Athina 2013, η State of Concept Θα παρουσιάσει τις καλλιτέχνιδες Μαργαρίτα Μποφιλίου και Αλίκη Παναγιωτοπούλου στο Platform’s Project, περίπτερο Ρ16.