Αν ήταν να επιλέξει το καστ κάποιας ταινίας του, σίγουρα ο Όλιβερ Στόουν θα ήθελε να δώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον Αλέξη Τσίπρα, καθώς φαίνεται να τρέφει απεριόριστη εκτίμηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Επειδή όμως επρόκειτο για δηλώσεις γνωριμίας, περιορίστηκε μόνο να απονείμει στον κ. Τσίπρα τα εύσημα για την πολιτική του παρουσία τον τελευταίο καιρό και να του δώσει την ευχή του να είναι ο μελλοντικός πρωθυπουργός της Ελλάδας.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι η ελπίδα της Ελλάδας. Αυτός ο άνθρωπος θα κάνει την τεράστια διαφορά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη -και ίσως και σε όλο τον κόσμο. Εύχομαι στον Αλέξη καλή τύχη. Θα την χρειαστεί. Είναι σκληρό καρύδι. Θα τα καταφέρει» είπε ο κ. Στόουν το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν συναντήθηκε στο Ζάγκρεμπ με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον Σλοβένο φιλόσοφο Σλαβόι Ζίζεκ, για να προετοιμάσουν τις ομιλίες τους σε πολιτική εκδήλωση για την πορεία της Ευρώπης και το ρόλο της αριστεράς. 

Αλλά και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ήταν λιγότερο ενθουσιώδης με τον διάσημο σκηνοθέτη. «Έχω δει όλες τις ταινίες του Όλιβερ Στόουν και κυρίως το “Πλατούν”, το οποίο έχει να κάνει με τον πόλεμο στο Βιετνάμ» δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Σήμερα ζούμε ένα διαφορετικό πόλεμο, ο οποίος δεν είναι στρατιωτικός, αλλά οικονομικός. Έχουμε θύματα, όχι της στρατιωτική βίας, αλλά της ύφεσης. Αυτές οι πολιτικές και τα μέτρα λιτότητας έχουν πάρα πολλά θύματα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και πρέπει να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση και να κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο. Και αυτό θα το καταφέρουμε ενωμένοι».

Με θερμά λόγια μίλησε και ο κ. Ζίζεκ, ο οποίος είπε ότι πιστεύει στον κ. Τσίπρα. «Τον υποστηρίζω. Άλλωστε, κάποιοι λένε ότι είμαι ο μυστικός του σύμβουλος. Να ξέρετε ότι ανυπομονώ γι’ αυτόν το ρόλο μου. Σε κάθε περίπτωση, είμαι ευτυχής που είμαι εδώ» ανέφερε ο κ. Ζίζεκ.

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Κροατίας, Ίβο Γιοσίποβιτς, κι αμέσως μετά εξέφρασε τις ανησυχίες του για την εξέλιξη των πραγμάτων σε Ελλάδα και Ευρώπη. «Δεν φοβάμαι μόνο για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά για το μέλλον συνολικά της Ευρώπης. Πιστεύουμε ότι μια μεγάλη ριζοσπαστική πολιτική αλλαγή, αποτελεί τη λύση για το μέλλον και στην Ελλάδα κάνουμε ό,τι μπορούμε προς αυτήν την κατεύθυνση».

Όσο για το ελληνικό χρέοςεξέφρασε την άποψη ότι είναι δύσκολο να αποπληρωθεί: «Είναι πολύ δύσκολο για τους έλληνες να πληρώσουν όλο αυτό το χρέος. Το πρόβλημα είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι υπεύθυνος γι’ αυτό το χρέος. Και, βεβαίως, πιστεύουμε ότι είναι θέμα πολιτικής επιλογής για να αλλάξει αυτή η κατάσταση» σημείωσε.

Πηγή: protothema.gr