Ιδρύεται η Λαϊκή Βοήθεια Ελλάδας, μια προσπάθεια κοινωνικής και φιλανθρωπικής στήριξης, με πηγή έμπνευσης τη Λαϊκή Βοήθεια Αυστρίας (Volks Hilfe), της οποίας ο πρόεδρος βρίσκεται στην Αθήνα σε επίσημη επίσκεψη.

Η Λαική Βοήθεια Ελλάδας είναι ανεξάρτητη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, αλλά παίρνει know how από τους Αυστριακούς και γι’ αυτό ήρθε για επίσκεψη ο πρόεδρος της Volks Hilfe, κ. Josef Weidenholzer και σοσιαλιστής ευρωβουλευτής της Αυστρίας, για να υπογραφεί και το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών.

Η VolksHilfe στην Αυστρία είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση με μακρά ιστορία και παράδοση από την ίδρυσή της το 1947, αλλά και μια σύγχρονη εταιρεία παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, μία από τις μεγαλύτερες εθελοντικές οργανώσεις κοινωνικής πρόνοιας στην Ευρώπη.

Στόχος της συνεργασίας των δυο οργανισμών είναι η αξιοποίηση της τεχνογνωσίας, της εμπειρίας, των δομών και υπηρεσιών που είναι σε θέση να διαθέτει η Volkshilfe  και η προσαρμογή τους με βέλτιστο τρόπο στην τρέχουσα ελληνική κοινωνική κατάσταση.

Θα επιδιωχθεί μέσα από τις κοινές δράσεις η ανακούφιση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, που πλήττονται δραματικά από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Ιδιαίτερη μέριμνα θα ληφθεί για την ανακούφιση των ανέργων και την προστασία των οικογενειών τους, όπως και η φροντίδα για την υποδοχή και την ενσωμάτωση των μεταναστών στην Ελληνική Κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό και οι προγραμματισμένες συναντήσεις του κ. Weidenholzer με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ε. Στυλιανίδη, τον Υπουργό Εργασίας & Πρόνοιας κ. Ι. Βρούτση, την Επιτροπή Ελληνο-Αυστριακής Φιλίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα. Στόχος των επαφών αυτών η διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας και η επίτευξη μέγιστων συνεργειών στο χώρο της κοινωνικής πρόνοιας και φροντίδας στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης.