Οι μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο με τη συγχώνευση-κατάργηση οργανισμών, απολύσεις, η πορεία των εσόδων καθώς και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο συζητούν το απόγευμα οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί της συγκυβέρνησης.

Τα χρονικά περιθώρια που έχει η κυβέρνηση για να προχωρήσει στη συγχώνευση-κατάργηση οργανισμών καθώς και στις απολύσεις 2.000 υπαλλήλων εκπνέουν και πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση.

Έτσι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να υπάρξει ένας οργανισμός ο οποίος θα «κλείσει», προκειμένου να υλοποιηθεί η συμφωνία με την τρόικα. Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει στους κυβερνητικούς του εταίρους εναλλακτικές προτάσεις, έτσι ώστε η όποια τελική απόφαση να ληφθεί και να ανακοινωθεί άμεσα.

Τη  σύσκεψη θα απασχολήσει και η πορεία των εσόδων καθώς στην κυβέρνηση αναμένουν τα στοιχεία για τον αριθμό των φορολογουμένων που θα συμμετάσχουν στη ρύθμιση των 48 δόσεων.

Το οικονομικό επιτελείο ευελπιστεί ότι ο αριθμός αυτός θα είναι μεγάλος και έτσι -λόγω της προκαταβολής που θα πρέπει να καταβάλουν- θα περιοριστεί η «μαύρη τρύπα».

Ειδική αναφορά θα γίνει και στην πορεία των αποκρατικοποιήσεων, θέμα το οποίο θα συνδέσει ο πρωθυπουργός με την επίσκεψή του στην Κίνα και στο Αζερμπαϊτζάν πριν από λίγες μέρες.