Μετά την ανακοίνωση από τα μεγάφωνα στο προαύλιο της ΕΡΤ το βράδυ της Πέμπτης, σχετικά με την απόφαση του Διασωματειακού Συμβουλίου των συνεργαζόμενων ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, για συνέχιση της απεργίας έως την Τρίτη, εργαζόμενοι στο “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ”, εξέδωσαν το ακόλουθο Ψήφισμα – Έκκληση:
ΨΗΦΙΣΜΑ – ΕΚΚΛΗΣΗ
Εργαζομένων στο «Πρώτο Θέμα»

Προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Με αφορμή τις εξελίξεις στην ΕΡΤ δηλώνουμε τα εξής:

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους εργαζομένους της ΕΡΤ και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα τους. Προς τούτο άλλωστε, το πρόγραμμα της ΕΡΤ μεταδίδεται και θα συνεχίσει να μεταδίδεται από την ιστοσελίδα του Πρώτου Θέματος.

Είμαστε υπέρ της απρόσκοπτης λειτουργίας όλων των μέσων ενημέρωσης και γι’ αυτό αντίθετοι με το λουκέτο στην ΕΡΤ, που πλήττει την ενημέρωση και τον πολιτισμό και οδηγεί στην ανεργία μεγάλο αριθμό συναδέλφων μας. Ζητούμε να ανακληθεί αμέσως η απαράδεκτη κυβερνητική απόφαση.

Πιστεύουμε βαθιά ότι είναι προς όφελος όλων των πολιτών – και φυσικά και των δοκιμαζόμενων συναδέλφων της ΕΡΤ – να μην εμποδιστεί, με άστοχες και ζημιογόνες εν τέλει για τον κλάδο, απεργιακές κινητοποιήσεις, η απρόσκοπτη κυκλοφορία όλων των εφημερίδων, ημερήσιων, σαββατιάτικων και κυριακάτικων.

Εκτιμούμε ότι την κρίσιμη αυτή περίοδο για τη χώρα μας και τον Τύπο, ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη την ενημέρωση και ως εκ τούτου οι όποιες κινητοποιήσεις δεν πρέπει να στερούν την κοινή γνώμη από το αγαθό της πληροφόρησης.

Ζητάμε από την Ένωση Συντακτών να λάβει υπόψη τις θέσεις αυτές, έτσι ώστε να ενημερώσουμε τον ελληνικό λαό για όλα όσα συμβαίνουν.