«Το πολιτικό αδιέξοδο παραμένει όσο δεν ανοίγει η ΕΡΤ» υπογραμμίζουν στο protothema.gr συνεργάτες του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη. Η χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δεν φαίνεται να βοήθησαν στην εκτόνωση της κυβερνητικής κρίσης, αντίθετα μοιάζουν να περιέπλεξαν τα πράγματα. Στην Δημοκρατική Αριστερά σημειώνουν ότι η κατάσταση «παραμένει στην κόψη του ξυραφιού» και ότι στο σύνολό τους οι εισηγήσεις που δέχεται ο κ. Κουβέλης είναι να μην κάνει πίσω και να συνεχίσει να επιμένει στην άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.

Οπως υπογραμμίζουν συνομιλητές του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, οι βουλευτές του κόμματος θα ψηφίσουν την τροπολογία του ΚΚΕ για ακύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που οδήγησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ.
Το μεσημέρι της Τρίτης ο κ. Κουβέλης συγκάλεσε την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος και την εκτελεστική επιτροπή, όπου επιβεβαιώθηκε η τακτική της σκληρής γραμμής.

Σε σχέση με τη σύσκεψη της Τετάρτης, οι επιτελείς της ΔΗΜΑΡ στην Αγίου Κωνσταντίνου αφηήουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για περαιτέρω πολιτικές εξελίξεις, ενώ ήδη έχει αποκλειστεί το σενάριο αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ από την τρικομματική κυβέρνηση και στήριξής της με παροχή ψήφου εμπιστοσύνης ή ανοχής στις κρίσιμες ψηφοφορίες.

Πέραν αυτών η Δημοκρατική Αριστερά με ανακοίνωσή της και σήμερα ζητάει το άνοιγμα της ΕΡΤ.