Το EMRI, Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας, Ανεξάρτητο Ερευνητικό τμήμα της Φαρμακευτικής εταιρίας ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ, διεκδίκησε και κέρδισε το Βραβείο Έρευνας – Καινοτομίας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης στα Βραβεία ΕΒΕΑ 2013 τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής.

“Η επιτυχία αυτή ανήκει σ’ αυτούς καθώς έχουν καθιερώσει το ινστιτούτο στην αιχμή και στην πρωτοπορία της κλινικής έρευνας, στην χώρα μας αλλά και διεθνώς (Βραβεία SCRIP 2011). Είναι το πνεύμα και το πάθος της αρίστευσης, εκείνο που έχει πρυτανεύσει από το 1996 μέχρι σήμερα στο EMRI, και που μας έχει οδηγήσει σε πλείστες σημαντικές επιτυχίες όπως είναι και η σημερινή.

Πρωτοπόρος σ’ αυτή την προσπάθεια ο διακεκριμένος ερευνητής και ιατρός, ο απ’ αρχής Διευθυντής του EMRI, Βαγγέλης Δροσινός. Η διάκριση αυτή είναι μια ακόμη επιβεβαίωση ότι εμείς οι Έλληνες μπορούμε, έχουμε την δυνατότητα να επιτυγχάνουμε και να καταγράφουμε υπερβάσεις, στηριζόμενοι στην συστηματική εργασία, αφοσίωση στην επιστήμη και στην έμπνευση για την καλύτερη υπηρεσία προς τον άνθρωπο.

Πρέπει επίσης να αναφερθούμε στην τεράστια βοήθεια που μας προσέφερε σε τεχνογνωσία αλλά και επενδύοντας πολλές δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, η γιγαντιαία διεθνής Φαρμακευτική εταιρία Lilly η οποία είναι και ο μεγαλύτερος πελάτης του EMRI.” δήλωσε μεταξύ άλλων μετά τη βράβευση ο πρόεδρος της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ και του EPhForT Διονύσιος Φιλιώτης.