Ύστατη προσπάθεια να απομακρύνουν τα… παράσιτα που, λόγω της εμπλοκής για το ζήτημα της ΕΡΤ, θολώνουν την κυβερνητική εικόνα, θα καταβάλουν οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, στη νέα συνάντηση που θα έχουν το απόγευμα της Τετάρτης.

Αν και όλες οι πλευρές τηρούν στάση αναμονής και εμφανίζονται να μη μετακινούνται από τις διαφορετικές ερμηνείες που εξακολουθούν να δίνουν στην προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας, για να εκπεμφθεί πρόγραμμα από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, η εκτίμηση που επικρατεί στην κυβέρνηση είναι ότι θα πρυτανεύσουν η λογική και το συμφέρον της χώρας.

Η ανάγκη για πολιτική σταθερότητα που αναγνωρίζουν τόσο η πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και του Μεγάρου Μαξίμου όσο και τα συγκυβερνώντα κόμματα δεν αφήνει σε κανέναν περιθώρια για εκλογικούς πειραματισμούς. Και, υπό αυτήν την έννοια, το σενάριο της προσφυγής στις κάλπες, μπορεί να παραμένει ως ενδεχόμενο, πλην, όμως, αδυνατίζει όλο και περισσότερο.

Παρά το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ επιμένουν στο άνοιγμα της ΕΡΤ, στην κυβέρνηση αντιτείνουν ότι «το κεφάλαιο αυτό έχει κλείσει» και από τη νέα σύσκεψη των αρχηγών θα πρέπει να σταλεί το μήνυμα της κυβερνητικής συνοχής, που θα λειτουργήσει προωθητικά για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, τις οποίες όλοι στην κυβέρνηση δηλώνουν ότι θέλουν να προχωρήσουν.

Πρόθεση της πλευράς του  Μεγάρου Μαξίμου είναι οι τρεις αρχηγοί να υπερβούν την εμπλοκή στις σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων, θέτοντας στο τραπέζι το πλέγμα των προτάσεων που, και στη σύσκεψη της Δευτέρας, παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αποδεχόμενος παλαιότερα αιτήματα των δύο άλλων αρχηγών για επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων, καθιέρωση κανόνων για καλύτερο συντονισμό της κυβέρνησης, καθώς και ανασχηματισμό, που προσδιορίζεται χρονικά για το διάστημα μετά το συνέδριο της ΝΔ, το οποίο είναι προγραμματισμένο για το τριήμερο 28-30 Ιουνίου.

Πηγή: protothema.gr