Με κίνηση κοινοβουλευτικού αιφνιδιασμού επιχείρησε  η κυβέρνηση να «τελειώσει» εν τη γεννέση της την συζήτηση για την τροπολογία της ΚΟ του ΚΚΕ που ζητούσε κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της σχετικής υπουργικής απόφασης που κλείνει την ΕΡΤ.

Μια τροπολογίας την οποία εκτός των κομμάτων της αντιπολίτευσης είχε δηλώσει ότι θα υποστηρίξει και η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ προμηνύοντας με τον τρόπο αυτό ισχυρές πολιτικές αναταράξεις.

Πιο αναλυτικά, με την έναρξη της συνεδρίασης ο κ. Λυκουρέντζος ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει αποδεκτή καμία τροπολογία που έχει κατατεθεί στο σχέδιο νόμου για το «Ερρίκος Ντυνάν».

Εξήγησε ότι οι τροπολογίες δεν συνοδεύονται από την σχετική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, επικαλέστηκε τα σχετικά άρθρα του Συντάγματος και ξεκαθάρισε «είμαστε πάνω σε όσα ορίζει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής και εδώ τελειώνει η συζήτηση».

Θανάσης Παφίλης: «Βάλτε την τροπολογία σε ονομαστική ψηφοφορία για να δούμε ποια πλειοψηφία έχετε»

Από την άλλη πλευρά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας κατά το δοκούν το Σύνταγμα επιχειρεί να αποφύγει ένα σημαντικό πολιτικό ζήτημα. Ζητούμε να συζητηθεί και να μπει σε ονομαστική ψηφοφορία η τροπολογία για να δούμε τι επιθυμεί ο καθένας. Μην προσπαθείτε να πετάξετε την μπάλα στην εξέδρα.  Βάλτε την τροπολογία για συζήτηση και ονομαστική ψηφοφορία γιατί τα υπόλοιπα είναι παραμύθια. Εάν έχετε πλειοψηφία ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής κατήγγειλε «κυβερνητικές μεθοδεύσεις».

Πηγή: protothema.gr