«Το αδιέξοδο στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας, ”γέννησε” μια απειλή από τον ”μικρό εταίρο” της συγκυβέρνησης, ότι θα αποσύρει την στήριξη του από την κυβέρνηση»
«H Ελλάδα αντιμετωπίζει νέους κινδύνους» γράφει με κεφαλαία γράμματα σε σημερινό δημοσίευμά της η Wall Street Journal.

Το άρθρο καταπιάνεται με τη διαφωνία του Φώτη Κουβέλη με τον Αντώνη Σαμαρά και την αποχώρηση του από το κυβερνητικό σχήμα. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «η κυβέρνηση δέχθηκε «διπλό χτύπημα» το βράδυ της Πέμπτης, λόγω της απειλής της συνοχής της συγκυβέρνησης, αλλά και της ανησυχίας σχετικά με την χρηματοδότηση του προγράμματος σωτηρίας της ελληνικής οικονομίας.

Γίνεται και αναφορά σχετικά με την στάση που θα κρατήσει πλέον ο Φώτης Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ, με την Wall Street Journal να σημειώνει πως το κόμμα της Αριστεράς ίσως «περάσει στην αντιπολίτευση, αν και το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι θα αποσύρει τους υπουργούς του και θα συνεχίσει να στηρίζει ”παθητικά” την κυβέρνηση».

«Το αδιέξοδο στις συζητήσεις, ”γέννησε” μια απειλή από τον ”μικρό εταίρο” της συγκυβέρνησης, ότι θα αποσύρει την στήριξη του από την κυβέρνηση».

Το δημοσίευμα κλείνει, αναφερόμενο στο άρθρο των Financial Times για την προειδοποίηση του ΔΝΤ πως θα διακόψει την χρηματοδότηση στην Ελλάδα, εάν η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές, με την Wall Street Journal να υπογραμμίζει πως υπάρχει η απειλή να δημιουργηθεί ένα «χρηματοδοτικό κενό» στην Ελλάδα, καθώς οι κεντρικές τράπεζες, έχουν ιδιαίτερες ανησυχίες σχετικά με την μετακύλιση αμοιβαίων ελληνικών ομολόγων, άρνηση που θα «δημιουργούσε προβλήματα στο ΔΝΤ και την χρηματοδότηση του στην Ελλάδα», καταλήγει το δημοσίευμα.

Πηγή: protothema.gr