Με έκδηλο ενδιαφέρον, αλλά χωρίς ιδιαίτερη αγωνία παρακολουθεί τις εξελίξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν βιάζεται να κάνει κάποια πολιτική κίνηση, πριν ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του νέου σκηνικού. 

Ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας ενημερώνεται για τις εξελίξεις και έχει δώσει εντολή για προσεκτικές αντιδράσεις. Στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για παράδειγμα είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας προς την κυβένρηση.

«Εάν καταθέσουμε την πρόταση δυσπιστίας, πρέπει να την κερδίσουμε, αλλιώς θα αφοπλιστούμε για ένα εξάμηνο» σημειώνουν με νόημα συνεργάτες του κ. Τσίπρας, εννοώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει μία τέτοια κίνηση, μόνο εάν το επιτρέψουν οι εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, εάν δηλαδή διαφοροποιηθεί ικανός αριθμός βουλευτών του Κινήματος, που να οδηγεί όντως στην απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Το πρωί της Παρασκευής ο κ. Τσίπρας έχει συγκαλέσει σε έκτακτη σύσκεψη το εννιαμελές συντονιστικό όργανο και τη γραμματεία της κοινοβουλευτικής ομάδας για να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του.

Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ διαβλέπει ελάχιστο χρόνο ζωής σε ένα κυβερνητικό σχήμα συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και υπό αυτή την έννοια εκτιμά ότι οι εκλογές είναι θέμα χρόνου -το πιθανότερο εντός του τρέχοντος χρόνου.

Πηγή: protothema.grhttps://www.protothema.gr/politics/article/288176/distaktikos-gia-protasi-momfis-stin-kuvernisi-o-suriza/