Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

(upd) Σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας προσανατολίζονται να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς συμπεριλαμβανομένων του προαστιακού και του ΟΣΕ, μετά το μέτρο της επίταξης που αποφάσισε η Κυβέρνηση για το προσωπικό του Μετρό.

Την επίταξη των απεργών στο μετρό και τα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς αποφάσισε η κυβέρνηση, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου διέταξε την εφαρμογή της αυτόφορης διαδικασίας για τους απεργούς του μετρό.

Την ενεργοποίηση του μέτρου της επίταξης ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Χατζηδάκης εξερχόμενος του Μαξίμου:

“Προχωρούμε στο μέτρο της επίταξης ούτε η κυβέρνηση, ούτε η κοινωνία μπορούν να είναι όμηροι συντεχνιακών αντιλήψεων», ενώ κατηγόρησε τους απεργούς ότι περιφρονούν τις αποφάσεις των δικαστηρίων”.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου είχε τονίσει ότι κανείς δεν μπορεί να είναι υπεράνω του νόμου.

Αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι, που απεργούν για όγδοη ημέρα, είναι συγκεντρωμένοι στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια. “Ας έρθουν να μας πάρουν από εδώ νεκρούς”, δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων Αντώνης Σταματόπουλος.

Πράξη ωμού αυταρχισμού η επίταξη, λέει το ΚΚΕ

“Η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει την επίταξη των απεργών εργαζομένων στο Μετρό αποτελεί πράξη ωμού αυταρχισμού που στρέφεται ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματα όλων των εργαζομένων”, αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ. “Όλος ο λαός πρέπει να καταδικάσει την κυβέρνηση και να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό και τα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που πρέπει να παραμείνουν όρθιοι και να μην υποκύψουν ώστε να αποτύχουν ο αυταρχισμός και η κυβερνητική αδιαλλαξία”, συνεχίζει.

Κατά της επίταξης και η ΔΗΜΑΡ

“Η επίταξη συνιστά ακραία επιλογή διαχείρισης της κρίσης και δεν βρίσκει σύμφωνη τη Δημοκρατική Αριστερά. Σε μια περίοδο που η κοινωνία πιέζεται αφόρητα, αυτό που χρειάζεται είναι η εξάντληση κάθε δυνατότητας για συνεννοήσεις.
Οι αδιαλλαξίες από κάθε πλευρά δεν διευκόλυναν την ανεύρεση λύσεων”, αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΗΜΑΡ.