«Αυτή την ώρα οι συνάδελφοί μου Dolce & Gabbana είναι με σκάφος στη Μήλο κι εγώ είμαι εδώ και απολογούμαι» είπε στην απολογία του 
Σε επτά χρόνια κάθειρξη με αναστολή καταδικάστηκε σήμερα ο Λάκης Γαβαλάς για τα χρέη του προς το ελληνικό δημόσιο, υπόθεση για την οποία άλλωστε βρισκόταν προφυλακισμένος εδώ και 15 μήνες μαζί με την αδερφή του Νότα και τον σύζυγό της Κωνσταντίνο Πανουσόπουλο. 

Το δικαστήριο καταδίκασε ακόμη σε κάθειρξη έξι ετών με αναστολή τους άλλους δύο κατηγορούμενους, δηλαδή τη Νότα Γαβαλά και τη σύζυγό της.

Τους τρεις κατηγορουμένους επιβλήθηκε ακόμη εγγύηση 2.000 ευρώ αλλά και υποχρεωτική εμφάνιση στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. 

Το δικαστήριο με την απόφασή του – με την οποία θα βρεθούν εκτός φυλακής οι τρεις κατηγορούμενοι – αναγνώρισε και στους τρεις το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου αλλά και το γεγονός ότι επιδίωξαν να άρουν τις συνέπειες των πράξεών τους.

Νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει να καταδικαστούν σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι τρεις κατηγορούμενοι καθώς, όπως είπε, δεν ήταν η πρώτη φορά που όφειλαν ΦΠΑ στο ελληνικό Δημόσιο ενώ ήταν γνώστες των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε η επιχείρησή τους. 

Παράλληλα η εισαγγελέας είχε προτείνει να απορριφθεί η πρόταση που είχε καταθέσει ο Λάκης Γαβαλάς στον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για παραχώρηση του ακινήτου του στην Κάντζα, αντικειμενικής αξίας κατά τους ισχυρισμούς του 37 εκατ. δραχμών, προκειμένου να αποπληρώσει τα χρέη του προς το ελληνικό Δημόσιο ύψους περίπου 17 εκατ. δραχμών. 

«Αυτή την ώρα οι συνάδελφοί μου Dolce & Gabbana είναι με σκάφος στη Μήλο κι εγώ είμαι εδώ και απολογούμαι» είπε στην απολογία του ο Λάκης Γαβαλάς και τόνισε ότι παρέχει την περιουσία του στο ελληνικό Δημόσιο σε μια χώρα που, όπως είπε, κανείς πλέον δεν επενδύει τίποτα. «Το ΦΠΑ οι ίδιες οι τράπεζες μας είχαν πει ότι θα το αναλάβουν αυτές και θα κάνουν τη δοσοποίηση. Δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο οι τράπεζες να κρατήσουν τα χρήματα» είπε ο Λ. Γαβαλάς. Ακόμη αρνήθηκε ότι η εταιρία του είχε πρόθεση να αποκρύψει τα οικονομικά της στοιχεία και τόνισε ότι ο ίδιος ήταν άσχετος με τα οικονομικά καθώς δεν είχε, όπως είπε, ούτε μπλοκ επιταγών. «Είμαι ταλαιπωρημένος, είμαι στη φυλακή περίπου 14 μήνες και όλα αυτά μετά από αυτόν τον κολοσσό που έκανα» είπε ο κατηγορούμενος και τόνισε στο δικαστήριο ότι δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει την ημέρα που η αδελφή του μπήκε στη φυλακή. «Προσπαθούσαμε με τον αδελφό μου από το 2011 που συνειδητοποιήσαμε το μέγεθος του προβλήματος, να δούμε τι θα κάνουμε» είπε η Νότα Γαβαλά στην απολογία της και επισήμανε ότι η προσπάθεια αυτή συνεχίζονταν από την ίδια και τον αδερφό της ακόμα και μέσα από τη φυλακή.
Πηγή: protothema.gr