Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Μια έκπληξη περίμενε την τρόικα στη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευαγγελο Βενιζέλο. Εκεί που αναμενόταν να περιοριστεί η συζήτηση στα δύσκολα θέματα, που πέσουν τεθεί με τις σκληρές απαιτήσεις των δανειστών, ο κ. Βενιζέλος επεκτάθηκε σε θέματα επικοινωνίας και της εικόνας, που δίδεται κάθε φορά που έρχεται η τρόικα στην Αθηνα.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε την ανάγκη οι επισκέψεις της τρόικας να λειτουργούν έτσι ώστε να αναδεικνύονται τα… μεγάλα επιτεύγματα, όπως ειπε χαρακτηριστικα, της χώρας και οι προοπτικές  που έχει πλέον η Ελλάδα για οριστική έξοδο από την κρίση και για ανάκτηση της θέσης της μέσα στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη. Κατα τον κ. Βενιζέλο δεν πρέπει να αναδεικνύονται μόνο τα ανοικτά ζητήματα και τα προβλήματα, τα οποία πολλές φορές επαναλαμβανόμενα, δημιουργούν, κατα την αποψή του, μία άδικη εντύπωση και δεν συμβάλλουν στην ενθάρρυνση της ελληνικής κοινωνίας, η οποία περιμένει αναγνώριση των θυσιών της και χειροπιαστά δείγματα προόδου!!!

Φυσικά επέμεινε και στη θεση πως ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία αντέχει νέα δημοσιονομικά μέτρα και κατά τη διάρκεια της συζήτησης δεν ετέθη ζήτημα νέων δημοσιονομικών μέτρων.

Εξίσου ενδιαφέρον σημείο της συζήτησης ήταν η συμφωνία της τρόικας με την ανάγκη να προωθηθούν ειδικά προγράμματα για την ανάσχεση της ανεργίας των νέων και την δημιουργία θέσεων εργασίας κυρίως στους τομείς της αυτεπιστασίας και της κοινωφελούς εργασίας σε συνεργασία με τους δήμους.

Επίσης ο κ. Βενιζέλος είχε την ευκαιρία να επαναλάβει τη θέση του για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, όχι μόνο λόγω της οικονομικής σημασίας, αλλά και λόγω της συμβολικής και ψυχολογικής σημασίας που έχει το μέτρο αυτό για την τόνωση της αγοράς.

Στο κρίσιμο ζήτημα της κινητικότητας, συζητήθηκαν οι νέες προτάσεις του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Βασικό σημείο στο οποίο επέμεινε ο κ. Βενιζέλος ήταν η ανάγκη διαχωρισμού της διαδικασίας αξιολόγησης δομών και υπηρεσιών και της διαδικασίας αξιολόγησης του προσωπικού που υπηρετεί στο δημόσιο και τον δημόσιο τομέα. Γιατί αυτές οι διαδικασίες πρέπει να είναι παράλληλες, διαφανείς, απολύτως αξιοκρατικές, εγγυημένες από ανεξάρτητες αρχές, αλλά είναι δύο διαφορετικά πράγματα που συγκλίνουν στον ίδιο στόχο, που είναι η οργάνωση ενός άλλου κράτους στην υπηρεσία του πολίτη, της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Πηγή:protothema.gr