Συνεχίζουν την απεργία τους οι οδηγοί των λεωφορείων, παρά την αναστολή των κινητοποιήσεων των τεχνικών ΟΑΣΑ-ΟΣΥ. Αύριο, Τρίτη, αναμένεται να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Ωστόσο, τις κινητοποιήσεις τους έληξαν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ και στον ΟΣΕ και στον προαστιακό. Επίσης, κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια του Μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ.

Είχε προηγηθεί η διαταγή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για προκαταρκτική εξέταση για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία, μετά τον χαρακτηρισμό της απεργίας ως παράνομης. Η έρευνα στοχεύει στο να διαπιστωθεί εάν διαπράττεται το αδίκημα της παραβίασης δικαστικής απόφασης.

Η εισαγγελία διαβίβασε στην κρατική ασφάλεια την δικαστική απόφαση με την οποία η απεργία σε λεωφορεία και τρόλεϊ είχε κριθεί παράνομη.

Οι απεργοί στα λεωφορεία ζητούν την έναρξη διαλόγου για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας ενώ επιχειρούν να ξεκαθαρίσουν ότι δεν ζητούν εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο αλλά ΣΣΕ που θα αναγνωρίζουν τις εργασιακές τους ιδιαιτερότητες.

Παράνομη έκρινε το Πρωτοδικείο την απεργία στα λεωφορεία

Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η απεργία που είχε προκηρύξει για σήμερα στα λεωφορεία η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ). Τα λεωφορεία θα είναι ακινητοποιημένα και αύριο Τρίτη, παρά την σημερινή απόφαση του σωματείου των τεχνικών (ΟΑΣΑ – ΟΣΥ) να αναστείλουν τις απεργίες, προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος με τη διοίκηση των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ).

Οι οδηγοί στα λεωφορεία πραγματοποιούν αύριο γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους.