Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

 Σειρά ζητημάτων, μεταξύ των οποίων και οι εξελίξεις σχετικά με τη Συρία, εξετάστηκαν από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο κατά τη συνάντηση που είχαν το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, συζητήθηκαν θέματα εξωτερικής πολιτικής και συγκεκριμένα οι εξελίξεις στη Συρία, αλλά και ζητήματα αναφορικά με την Αίγυπτο και την ΠΓΔΜ. Σε αυτό το σκέλος της συζήτησης παρών ήταν και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας.

Επιπλέον, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) – και για τις τρεις προωθείται το μοντέλο της εκκαθάρισης εν λειτουργία- καθώς επίσης και το ζήτημα της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας, για την οποία οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι βρίσκεται υπό επεξεργασία και «είναι σε καλό δρόμο».

Οι δύο αρχηγοί συζήτησαν επίσης για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας και των επιχειρήσεων.