“Πρέπει να σταματήσει η υποτίμηση των πολιτών καθώς ο πολιτικός δεν είναι ο κηδεμόνας του πολίτη”, επεσήμανε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Κώστας Σημίτης κατά την ομιλία του για 39η επέτειο της ίδρυσης του κινήματος.
Το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει την πορεία πτώσης αν κλείσει τα μάτια στις ανάγκες της εποχής και δεν ασχολείται με τις λύσεις που έχει ανάγκη ο τόπος, τόνισε ο κ. Σημίτης.
«Χρειάζεται θάρρος, το θάρρος απελευθερώνει ενώ η υποταγή σε εκλογικές σκοπιμότητες, διαφθείρει», επεσήμανε.
Χρειάζεται νέα αρχή τώρα, αρχή στην οποία όλοι θα μπορούν να συμμετέχουν, χρειάζεται ελεύθερη συζήτηση, «χωρίς ιμάμηδες και διαγραφές για να περιορίζεται η σκέψη, ανοιχτές διαδικασίες και όχι κλειστά δωμάτια».
Θα μπορούσε να γίνει μια ευρύτερη συνεργασία με άλλα σχήματα που έχουν τις δικές τους ιδεολογίες και ευαισθησίες, αφήνοντας στην άκρη την ανάγκη του ενός και μόνο αρχηγού, τόνισε ο κ. Σημίτης.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.