(Upd 11:10) Πλήθος κόσμου έσπευσε στο νεκροταφείο του Σχιστού όπου πραγματοποιείται αυτή την ώρα η κηδεία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, που δολοφονήθηκε χθες στο Κερατσίνι από τον 45χρονο Γιώργο Ρουπακιά.

Η παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτική, ενώ η στάση απέναντι στους δημοσιογράφους που βρίσκονται εκεί για να καλύψουν την κηδεία είναι ιδιαίτερα αρνητική.

Ο πατέρας του 34χρονου είναι πάνω από το λευκό φέρετρο του γιου του, ενώ δίπλα του στέκεται η γυναίκα του και μία νεαρή, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι η κοπέλα του θύματος.

 

Νωρίτερα, μιλώντας στον ANT1, ο πατέρας του 34χρονου είχε ζητήσει δικαίωση και κατήγγειλε, επικαλούμενος μαρτυρίες, τη στάση της αστυνομίας και την καθυστέρηση του ΕΚΑΒ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «θέλω ο φονιάς όχι να δικαστεί και να φυλακιστεί, να εκτελεστεί. Αυτό για μένα είναι η δικαίωση».

Σε άλλες δηλώσεις του στο Mega ο πατέρας του 34χρονου ζήτησε να βρεθεί εκείνος που τηλεφώνησε στο δολοφόνο.

«Είδα την ομάδα των δραστών που φορούσε μπλούζες της Χρυσής Αυγής. Κανένας αστυνομικός δεν τους κυνήγησε», σημείωσε.

«Ποιος ειδοποίησε το φονιά; Γιατί 12 αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. κοιτούσαν το φονικό; Οι ΔΙ.ΑΣ. αδιαφορήσαν. Μόνο όταν τον σκοτώσαν, μία αστυνομικός κατέβηκε. Αδιαφόρησαν», είπε ο πατέρας.

Ο Παναγιώτης Φύσσας τόνισε ακόμη ότι ποτέ ο γιος του δεν του ανέφερε ότι υπήρχε κόντρα και ότι κάποιοι τον απειλούσαν «Δεν μου είχε πει ποτέ τίποτα τέτοιο. Δεν ξέρω εάν τον είχαν ενοχλήσει», αναφέρει.

Και μίλησε για «καρτέρι» θανάτου. «Οι φίλοι του έφυγαν από την καφετέρια για να πάνε να πιουν μια μπύρα. Θα έρχονταν στο σπίτι μου», ανέφερε. Και πρόσθεσε: «Θέλω να μάθω ποιος ειδοποίησε τον 45χρονο. Είπε στους φίλους του “Φύγετε, εγώ θα σας καθυστερήσω”».

«Όταν τον μαχαίρωσαν, εγώ έφτασα εκείνη την ώρα. Όταν έφτασα, ήταν νεκρός στα χέρια μου», λέει, προσθέτοντας: «Μου είπαν ότι επιτέθηκαν πάνω από 30 άτομα στο γιο μου».

Ο Παναγιώτης Φύσσας πήγε μόνο στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής προκειμένου να μάθει νεότερα, όμως, όπως καταγγέλλει, οι αστυνομικοί δεν του είπαν τίποτα. «Ο δράστης ερχόταν με το αμάξι ανάποδα, κατεβαίνει, τον καρφώνει. “Αυτός με σκότωσε, αυτός με μαχαίρωσε”, είπε στην κοπελιά του. Η αστυνομία το είδε και μετά το μαχαίρωμα τον συνέλαβε. Η αστυνομία έβλεπε να χτυπούν το γιο μου», είπε ο κ. Φύσσας.

Ενώ μίλησε και για την αργοπορία του ασθενοφόρου: «Ο γιατρός μου είπε ότι ήταν ακαριαίο. Το ασθενοφόρο ήρθε από τη Μαγούλα. Ένα ασθενοφόρο από τη Μαγούλα δεν κάνει 18 λεπτά. Εγώ όταν πήγα ήταν νεκρός. Προσπαθούσε να μην πεθάνει, να μην σκοτωθεί».

Σε άλλες δηλώσεις του στο Mega ο πατέρας του 34χρονου ζήτησε να βρεθεί εκείνος που τηλεφώνησε στον δολοφόνο.

Τα τελευταία λόγια του Παύλου: «Τι θα γίνει, θα μας σκοτώσετε τώρα;»

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του Μιχάλη, φίλου του Παύλου Φύσσα, με τον οποίο αντιμετώπισαν μαζί την ομάδα των χρυσαυγιτών, αλλά εκείνος κατόρθωσε να ξεφύγει.

Ο Μιχάλης, περιγράφοντας το περιστατικό στον Ελεύθερο Τύπο, αναφέρθηκε στις τελευταίες στιγμές του δολοφονηθέντος: «Μας περικύκλωσαν 45 άτομα της Χρυσής Αυγής με ρόπαλα στα χέρια, πάνω από την Τσαλδάρη κάποιοι χρυσαυγίτες είχαν κλείσει με τα αμάξια τους τη λεωφόρο, την οποία ανέβαιναν ανάποδα με τα αυτοκίνητά τους.

Νιώσαμε ότι δεν θα γλιτώσουμε εύκολα από αυτούς. Ο Παύλος μας φώναξε «τρέξτε, τρέξτε». Αρχίσαμε να τρέχουμε. Ο Παύλος σταμάτησε να τρέχει για να τους καθυστερήσει και να τους απωθήσει, να μην φτάσουν σ’ εμάς. Αρχίσανε να παλεύουν. Πήγε να φύγει, εκείνη τη στιγμή κατέβηκε ένας χρυσαυγίτης από ένα αμάξι που ήταν παρκαρισμένο δίπλα. Ο Παύλος του φώναξε «τι θα γίνει, θα μας σκοτώσετε τώρα;».

Κι εκείνος τον μαχαίρωσε. Του κάρφωσε το στιλέτο στην καρδιά. Μετά αρχίσανε οι χρυσαυγίτες να τρέχουνε. Τότε εμφανίστηκε η ομάδα Δίας. Ο Παύλος είχε τις αισθήσεις του. Προσπάθησε να πλησιάσει τους αστυνομικούς, ενώ ήταν μαχαιρωμένος και τους φώναξε: «Αυτός με μαχαίρωσε, πιάστε τον».

Η Χ.Α. ακύρωσε την προγραμματισμένη συγκέντρωση στη Νίκαια

Το τεταμένο κλίμα των ημερών και η στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα φαίνεται πως άλλαξαν τα πλάνα της Χρυσής Αυγής αφού η προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα εκδήλωση του Νίκου Μιχαλολιάκου στα γραφεία της Χ.Α. στη Νίκαια, όχι μόνο ακυρώθηκε αλλά «εξαφανίστηκε»  και από το site της Χ.Α.

Εξάλλου, σήμερα το απόγευμα το ΠΑΜΕ διοργανώνει εκδήλωση στο Περιβολάκι της Νίκαιας, πράγμα που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την επικινδυνότητα της διεξαγωγής της εκδήλωσης της Χ.Α. στην συγκεκριμένη περιοχή. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 18:30 στην πλατεία Δαβάκη και την οργανώνουν: Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών-Καθαριστών, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Ρυμουλκών – Ναυαγοσωστικών, Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, Πανελλαδική Ένωση Ελαιοργοσαπουνοποιών, Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά, Σωματείο Λογιστών Πειραιά, Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Πειραιά, Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά, Παράρτημα Πειραιά Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πειραιά, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νίκαιας – Κορυδαλλού, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νίκαιας – Κορυδαλλού, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Σαλαμίνας.

Προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο πήρε ο δράστης

Ο 45χρονος που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για παράβαση του νόμου περί όπλων πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο το πρωί στις 9.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, στην υπερασπιστική του γραμμή ο δράστης υποστήριξε πως δεν έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή, προσθέτοντας πως δεν είναι ενεργό μέλος του κόμματος. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξέφρασε συμπάθεια προς τον πολιτικό χώρο της ΧΑ.

Ο 45χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Οι τρεις υπόλοιποι συλληφθέντες – η σύζυγος του δράστη, μία γυναίκα που φέρεται ως συγγενικό πρόσωπο και ο υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής του Πειραιά- που τους βαρύνουν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στις 15:00 στον ανακριτή στην Εισαγγελία Πειραιά προκειμένου να απολογηθούν.

Οι δυο γυναίκες κατηγορούνται για ψευδορκία και για απόκρυψη στοιχείων αναφορικά με αντικείμενα που φέρεται ότι απομακρύνθηκαν από το σπίτι του δράστη ενώ ο υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σοβαρά επεισόδια χθες στο Κερατσίνι

Σε «πεδίο μάχης» μετατράπηκε χθες η οδός Γρηγορίου Λαμπράκη όπου σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, έπειτα από την αντιφασιστική πορεία που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα.

Μάλιστα, πληροφορίες ανέφεραν πως υπάρχουν τέσσερις τραυματίες. Η αστυνομία, προχώρησε σε 23 συλλήψεις και 65 προσαγωγές.

Eπεισόδια με πέτρες, μολότοφ και δακρυγόνα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου λίγο μετά τις 19:00 όταν η πορεία διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του άτυχου Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη έφθασε έξω από το αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου, στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη.

Ομάδα διαδηλωτών πέταξε ξύλα και πέτρες προς τους αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν με ρίψη χημικών.

Το ΠΑΜΕ, το ΣΥΡΙΖΑ, η ΚΕΕΡΦΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εργατικά συνδικάτα και εκατοντάδες απλοί πολίτες που συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στο σημείο της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα.

Στην Αμφιάλη μετέβη λίγο μετά τις 18:00 και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος δέχτηκε επίθεση από μία ομάδα 20 ατόμων. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ο 45χρονος που δολοφόνησε καρφώνοντας δύο φορές ένα στιλέτο στην καρδιά του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι οδηγήθηκε λίγο πριν τις 20:30, το βράδυ της Τετάρτης, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, μαζί με τη σύζυγό του, την εξαδέλφη της γυναίκας του και τον πρόεδρο της Τοπικής Οργάνωσης της ΧΑ στη Νίκαια καθώς έπειτα από έρευνα της αστυνομίας στα γραφεία της οργάνωσης βρέθηκε στην κατοχή του ένα πτυσσόμενο γκλομπ.

Σύμφωνα με το protothema.gr o 45χρονος βαρύνεται με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράβασης του νόμου περί όπλων. οι δύο γυναίκες κατηγορούνται για ψευδορκία και για απόκρυψη στοιχείων.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης προανήγγειλε την αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τις εγκληματικές οργανώσεις και τις ένοπλες ομάδες και κατηγόρησε την ΧΑ σαν οργάνωση  στο πρότυπο μορφωμάτων του παρελθόντος στη Γερμανία και την Ιταλία.

“Η προσπάθεια απαξίωσης του Κοινοβουλίου χθες και η αποτρόπαια δολοφονία στο Κερατσίνι, από δράστη προσκείμενο στη Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με παραδοχή του ιδίου, δείχνουν με τον πιο καθαρό τρόπο τις προθέσεις του νεοναζιστικού μορφώματος” τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης που δεσμεύθηκε ότι η Ελληνική Δημοκρατία “δεν πρόκειται να μείνει απαθής στην τεράστια πρόκληση που συνιστά για το Κράτος Δικαίου η δολοφονική ενέργεια στο Κερατσίνι, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα γεγονότα”.

Ο κ. Δένδιας έκανε λόγο για οργάνωση στρατιωτικού τύπου και κάλεσε τους πολίτες να αναλογιστούν “αν τα χαρακτηριστικά αυτού του μορφώματος ταυτίζονται με την αντίληψη μορφωμάτων του παρελθόντος στη Γερμανία και την Ιταλία”, τονίζοντας ότι η Ελληνική Αστυνομία διεξάγει εκτεταμένες έρευνες.

Ο υπουργός προστασίας του Πολίτη κάλεσε τις πολιτικές δημοκρατικές δυνάμεις, αλλά και τους απλούς πολίτες “να συναποφασίσουμε οριστικά ότι ούτε η πολιτεία θα ανεχθεί ούτε η κοινωνία θα αποδεχθεί πράξεις και πρακτικές οι οποίες υπονομεύουν ευθέως το δημοκρατικό πολίτευμα και μεταφέρουν συμπεριφορές υποκόσμου στην πολιτική ζωή”.

ΕΛΑΣ: «Ενώ διατηρούσε ακόμα τις αισθήσεις του, υπέδειξε το δράστη» ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αίρεται το τηλεφωνικό απόρρητο του δράστη

Συγκλονίζει η μαρτυρία ότι ο δολοφονηθείς σήκωσε την μπλούζα του, έδειξε στους αστυνομικούς τα τραύματά του και υπέδειξε το δολοφόνο – Αίρεται το τηλεφωνικό απόρρητο του δράστη

Ο δράστης ήταν ιδιωτικός υπάλληλος και κάτοικος Νίκαιας. Ο 45χρονος δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, ενώ οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια έρευνας που έκαναν στο σπίτι του βρήκαν και κατάσχεσαν ένα τέιζερ.

Συνελήφθη και η σύζυγος του δράστη

Σύμφωνα με πληροφορίες η σύζυγος του 45χρονου, που επίσης συνελήφθη επειδή είχε κρύψει ένα πτυσσόμενο γκλοπ στο σπίτι συγγενούς της, είναι ταμίας Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Έρευνες στα γραφεία της Χ.Α

Έρευνα, παρουσία εισαγγελικών αρχών, πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία λίγο μετά τις δέκα το πρωί στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Μεσογείων, στο Σταθμό Λαρίσης και σε άλλες περιοχές.

Παρόντες ήταν και οι βουλευτές του κόμματος, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης, Χρήστος Παππάς και Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστήριξε ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμία σχέση με το έγκλημα του Κερατσινίου, το οποίο, “καταδικάζει η Χ.Α από την πρώτη στιγμή απερίφραστα».

Την έστησαν στον γιο μου και τα παιδιά

Δεν έχει καμία σχέση η συμπλοκή με το ποδόσφαιρο. Τουλάχιστον 30 άτομα «την έστησαν στον γιο μου και τα παιδιά» δήλωσε ο τραγικός πατέρας του 34χρονου.

Πήραν στο τηλέφωνο τον Χρυσαυγίτη για να σκοτώσει τον 34χρονο ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον 45 δράστη που όπως δήλωσε ο ίδος και η σύζυγός του ανήκει στη Χρυσή Αυγή.

“Τραγικό συμβάν που πρέπει να καταδικαστεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις”, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

“Χρειάζεται ομαλότητα και σταθερότητα και να απομονώσουμε όσους μας οδηγούν στο σκοτάδι” είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για σχέδιο αποσταθεροποίησης και αποπροσανατολισμού. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ συνέστησε εγρήγορση και ψυχραιμία.

«Αυτό και άλλα είναι φαινόμενα της εποχής και θυμίζουν αυτό που λέγαμε ‘σημεία των καιρών’. Κατά άλλη έννοια λένε ‘ακούμε τα τύμπανα που πλησιάζουν’», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και βουλευτής Β’ Αθηνών, Βασίλης Καπερνάρος, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια.

Το ΚΚΕ ζητεί να απομονωθούν οι “θρασύδειλοι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής” αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι, να επιτίθεται στο εργατικό – λαϊκό κίνημα”

“Η Χρυσή Αυγή πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί ως αυτό που πραγματικά είναι: ως μία εγκληματική οργάνωση που στρέφεται κατά της ζωής ξένων αλλά και Ελλήνων πολιτών”, τονίζει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του.

«Τώρα πλέον έχει ξεπεραστεί κάθε όριο. Το κράτος δικαίου πρέπει να επιβληθεί», τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο πρώτο βήμα είναι η εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα που έχουν ήδη τελεστεί.

«Τώρα πλέον έχει ξεπεραστεί κάθε όριο. Το κράτος δικαίου πρέπει να επιβληθεί», τόνισε.

«Η Δημοκρατία πρέπει να αμυνθεί» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ Φώτης Κουβέλης με αφορμή τη δολοφονική επίθεση.

«Μεγαλώνει  επικίνδυνα ο κύκλος αίματος στη χώρα και απειλεί τη Δημοκρατία και την ομαλότητα» υπογράμμισε.

“Όλα τα κόμματα του Δημοκρατικού τόξου πρέπει να συμφωνήσουν στη συγκρότηση ενός μετώπου υπεράσπισης της ομαλότητας και της Δημοκρατίας, απέναντι στους δολοφόνους νεοναζιστές. ΚΚαμία πολιτική διαφορά και αντίθεση δεν πρέπει να εμποδίσει την ενότητα απέναντι στο «απόλυτο κακό». Να μην περάσει ο φασισμός” καταλήγει η ανακοίνωσή.

Ο «Παύλος Φύσσας, 34 χρονών νεκρός. Μαχαιρώθηκε από χέρι φασίστα. Οι φασίστες τον στοχοποίησαν για την αντιφασιστική του δράση και όπως γνωρίζουν καλά, του επιτέθηκαν  και τον δολοφόνησαν στο Κερατσίνι. Η συμμορία της Χρυσής Αυγής που προωθείται από οικονομικά συμφέροντα για συγκυβέρνηση με την ΝΔ, συνεχίζει τα μνημονιακά εγκλήματα. Δεν δέρνουν το κατεστημένο –  χτυπούν και σκοτώνουν μετανάστες, αριστερούς  και τη νεολαία”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στις ανακοινώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.