Στη σκιά των κοινωνικών κινητοποιήσεων και της πολικής επιστράτευσης των ναυτεργατών συνεδριάζουν στις 6.00 το απόγευμα οι πολιτικοί αρχηγοί της συγκυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με την απόφαση για τη δεύτερη πολιτική επιστράτευση μετά από εκείνη των εργαζομένων στο Μετρό ο πρωθυπουργός θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι θα επιμείνει μέχρι τέλους στο δόγμα «νόμος και τάξη» όποιες κι αν είναι οι αντιδράσεις.

Η απόφαση της επίταξης ελήφθη μετά από διαφορετικές εισηγήσεις. Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης εμπνευστής της σκληρής γραμμής στην αντιπαράθεση με την κοινωνία εισηγήθηκε την επίταξη αμέσως μετά την απόφαση της ΠΝΟ για παράταση των κινητοποιήσεων.

Ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Κώστας Μουσουρούλης αντίθετα εισηγήθηκε παράταση του διαλόγου για να λήξει «αναίμακτα» η απεργία καθώς μάλιστα οι συσχετισμοί στο ΔΣ της ΠΝΟ είχαν αλλάξει. Τελικά επικράτησε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού ενώ ο κ. Μουσουρούλης αναγκάστηκε να χρεωθεί την αντιδημοκρατική πρακτική και να δηλώσει ότι ήταν δική του πρόταση.

Μέχρι στιγμής πάντως η επίδειξη πυγμής δεν έχει αποθαρρύνει τις διαφορετικές κατηγορίες εργαζομένων που θίγονται από την οικονομική πολιτική να κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις. Επιπλέον η κυβέρνηση πέτυχε να ανοίξει μετωπική αντιπαράθεση μετά τον ΣΥΡΙΖΑ και με το ΚΚΕ δημιουργώντας εκ των πραγμάτων προυποθέσεις σύμπλευσης του κόσμου της Αριστεράς παρότι ο Περισσός προτιμά πάντα την διακριτή στάση.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr