“Η Ελλάδα, η κυβέρνηση, η Βουλή και η κοινωνία έχουν την αποφασιστικότητα που απαιτείται για να ξεπεράσει την κρίση αξιών”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Εξωτερικών.
“Η διολίσθηση σε ναζιστικές συμπεριφορές, σε πράξεις βίας, είναι μεγάλο λάθος να θεωρεί κανείς ότι είναι αποτέλεσμα μόνο της οικονομικής κρίσης”, είπε.
Όπως ανέφερε, “νιώθω δικαίωση γιατί πρώτος έθεσα το θέμα της Χρυσής Αυγής ζητώντας την ενεργοποίηση του συνταγματικού τόξου”, ενώ γαι τις συλλήψεις των μελών της οργάνωσης και για την αποκήρυξη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης δήλωσε “κάλλιο αργά παρά ποτέ. Τα αντανακλαστικά μας θα έπρεπε να έχουν ενεργοποιηθεί εδώ και πάρα πολύ χρόνο.
Σε ό,τι αφορά τις απειλές των βουλευτών της Χρυσής Αυγής ότι θα παραιτηθούν, δήλωσε: “δεν πιστεύω ότι θα τολμήσουν να παραιτηθούν” αλλά και αν συμβεί κάτι τέτοιο τις θέσεις τους θα λάβουν αναπληρωτές βουλευτές. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να σημειωθεί κοινοβουλευτική κρ’ιση.
Όπως τόνισε, η Ελλάδα πρέπει να διαφυλάξει τη σταθερότητα και να παραμέινει προσηλωμένη στους μεγάλους της στόχους.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.