“Είμαστε απέναντι στο θέμα των απολύσεων” στο Δημόσιο δήλωσε ο  γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης, αναφέροντας  ότι έχει διαβεβαίωση από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη ότι δεν θα υπάρξει ούτε μια απομάκρυνση δημοσίου υπαλλήλου.

Μιλώντας, εν τω μεταξύ, στο ΣΚΑΪ , εξέφρασε την αντίθεσή του στην κυβερνητική επιλογή των επιτάξεων. «Η υπόθεση των επιτάξεων αφήνει αρνητικό αποτύπωμα στην κοινωνία» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ με αφορμή και την κινητοποίηση της ΠΝΟ, σχολίασε: «δεν υπάρχει διάθεση για συνεννοήσεις, αδιαλλαξία από τη μια, επίδειξη πυγμής από την άλλη».

Χαρακτήρισε πάντως ως ειλικρινή τη στάση του υπουργού Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη στο θέμα της κινητοποίησης των ναυτεργατών. Χαρακτήρισε επίσης ως άξιο τεχνοκράτη τον Γιάννη Στουρνάρα, κάνοντας λόγο για κριτική Καραμανλικών στον υπουργό Οικονομικών.

Για το ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ ανέφερε ότι δεν έχει εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο, με τα ταξίδια Τσίπρα σε Γερμανία και ΗΠΑ να αποδεικνύουν ότι έλεγε ότι «θα υλοποιούσε τα ίδια πράγματα αλλά καλύτερα.»

«Αλίμονο αν δεν μπορούμε να συμπράξουμε με ένα κόμμα της Αριστεράς όπως ο ΣΥΡΙΖΑ εφόσον συμπράττουμε με τη ΝΔ, αλλά με το σημερινό του πρόγραμμα μπαίνει η χώρα σε περιπέτειες» τόνισε.