Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Εντός των προσεχών ημερών θα επισκεφθεί την Αθήνα ο τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, Λεβέντ Γκιουμρουκτσού.

Όπως ανέφερε ο κ. Γκιουμρουκτσού, η επίσκεψη θα γίνει με σκοπό την προετοιμασία της επόμενης συνεδρίασης του Ελληνοτουρκικού Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Γκιουμρουκτσού θα γίνει γίνει αναφορά στη διαδικασία συνομιλιών στο Κυπριακό, με τον εκπρόσωπο του τουρκικού ΥΠΕΞ να δηλώνει ότι κατά την πρόσφατη συνομιλία των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη τέθηκε θέμα επισκέψεων των ειδικών απεσταλμένων των Τουρκοκυπρίων και των Ελληνοκυπρίων στην Αθήνα και την Άγκυρα, «πράγμα που συνιστά στοιχείο που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα».

«Δεν υπάρχει λόγος για να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι το τέλος του έτους, αν μετά την έναρξη των συνομιλιών, παρουσιαστεί η αναγκαία πολιτική βούληση» πρόσθεσε.