Αρνείται ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος ότι τα τηλεφωνήματα που έγιναν μετά τη δολοφονία Φύσσα είχαν σχέση με το περιστατικό.

Σύμφωνα με το κείμενο της απολογίας του όσον αφορά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες τη μοιραία νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ο Ν. Μιχαλολιάκος αναφέρει:

“Εις ό,τι αφορά το πρώτο τηλέφωνο την επί 45 δευτερόλεπτα συνομιλία μου με τον Ι. Λαγό αυτή αφορούσε την μετακίνησή μου της επόμενης ημέρας, καθόσον αυτός επικοινωνεί για τα μέτρα ασφαλείας των μετακινήσεων μου με τον αρμόδιο αστυνομικό διευθυντή κ. Παυλόπουλο. Οι κλήσεις προς τον Πατέλη έγιναν από κτίριο τεσσάρων ορόφων της οδού Μεσογείων όπου είναι η έδρα του κόμματος, οι δε αριθμοί αυτοί δεν είναι ούτε ο ένας ούτε ο άλλος ο προσωπικός μου αριθμός. Επιπλέον τις ώρες εκείνες αποδεδειγμένα δεν ήμουν στο χώρο των γραφείων, χώρο εις τον οποίο διέρχονται και και εργάζονται άτομα με τα οποία είχε συνομιλήσει την προηγούμενη ημέρα ο Πατέλης. Για το τραγικό γεγονός της δολοφονίας πληροφορήθηκα το πρώτον το μεσημέρι της επόμενης ημέρας. Θα ήταν ευχής έργον εάν ήταν δυνατόν από πλευράς νομικής και τεχνικής να επιτευχθεί η απομαγνητοφώνηση των συγκεκριμένων συνομιλιών, οι οποίες φέρονται ότι αφορούν το πρόσωπό μου. Τα τηλέφωνα αυτά είναι μεν στο όνομά μου αλλά ουσιαστικά λειτουργούν κατόπιν παραχωρήσεως μου στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, διότι ως βουλευτής δικαιούμαι επτά δωρεάν τηλεφωνικές γραμμές”.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος αρνείται ότι υπάρχουν πυρήνες στη ΧΑ, όμως τονίζει ότι υπήρχαν κατά το παρελθόν όταν ήταν ολιγομερέστερες οι οργανώσεις του κόμματος.

“Τώρα υπάρχουν τοπικές οργανώσεις. Πυρήνες πιθανόν αν υπάρχουν σε μικρά μέρη αραιοκατοικημένα όπου δεν υπάρχει δυνατότητα συγκροτήσεως τοπικών επιτροπών”, αναφέρει.

Ο Ν. Μιχαλολιάκος αναφέρει ότι είναι απλώς ο επικεφαλής της κεντρικής επιτροπής, ενώ, σχετικά με το  “εγέρθητι” που φώναξε ο Ν. Γερμενής στους δημοσιογράφους, αναφέρει ότι είναι μεμονωμένο και ατυχές και ότι δεν έχει καμία ευθύνη για αυτό.

Ο γ.γ της ΧΑ σχετικά με την πηγή χρηματοδότησης της Χ.Α. ανέφερε στην απολογία του ότι η “βασική πηγή χρηματοδότησης του κόμματος είναι η κρατική επιχορήγηση. Μάλιστα, αυτή τη στιγμή το κόμμα μας όχι μόνο δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ, όχι μόνο δεν έχει λάβει δάνειο από τράπεζα αλλά έχει στον τραπεζικό του λογαριασμό και πλεόνασμα 400.000 ευρώ”.

Τα λεγόμενα περί ταγμάτων εφόδου αποτελούν συκοφαντία. Η ΧΑ δεν διαθέτει και δεν έχει ευρεθεί ούτε έγγραφο σε όλες τις έρευνες των πολιτικών μας γραφείων και στις εκατοντάδες οικίες που να αναφέρει τάγματα εφόδου, αναφέρει ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Όπως ανέφερε στην απολογία του ο γγ της Χ.Α καταδικάζει της επιθέσεις σε αλλοδαπούς σημειώνοντας ότι η Χρυσή Αυγή διακηρύσσει δημόσια την αυστηρή τήρηση του νόμου προς πάσα κατεύθυνση.