Η Ελλάδα έχει καταγράψει σημαντική πρόοδο και όσο είναι εντός στόχων η χρηματοδότηση θα συνεχίζεται κανονικά, ανέφερε από την Ουάσιγκτον ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος και προανήγγειλε νέο τρίτο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα.

Ο κ. Ντράγκι στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου απέκλεισε το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών της Ελλάδας έναντι του επίσημου τομέα, υποστήριξε πως το ΔΝΤ θα μείνει στο ελληνικό πρόγραμμα μέχρι τα τέλη του 2015, παρά τις διαφωνίες με τους έταιρους δανειστές για τη βιωσιμότητα του χρέους, ενώ τόνισε πως η ΕΕ θα εξετάσει τη χορήγηση νέου δανείου προς την Ελλάδα στα τέλη του έτους.

Θυίζουμε πως το ΔΝΤ υποστηρίζει το κούρεμα, έτσι ώστε να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος (Διαβάστε ΕΔΩ), προϋπόθεση που είναι απαραίτητη για να μπορέσει να συνεχίσει τη χρηματοδότηση. Σημειωτέον ότι τα κεφάλαια που έχει χορηγήσει το ΔΝΤ εξαιρούνται σε κάθε περίπτωση από το κούρεμα, με βάση το καταστατικό του, οπότε η επιμονή του οργανισμού αφορά τα κεφάλαια που έχουν χορηγηθεί από την Ευρωζώνη.

Τώρα που τα ελλείμματα έχουν χαμηλώσει υπάρχει η δυνατότητα να περιοριστεί ο ρυθμός της δημοσιονομικής προσαρμογής και να μην επιβληθούν νέα μέτρα στην Ελλάδα, ανέφερε από την  Ουάσιγκτον ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Όλι Ρεν, που τοποθέτησε για μετά τις ευρωεκλογές τη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.