Σαφές μήνυμα κατά του εξτρεμισμού και του λαϊκισμού στην Ελλάδα έστειλε και από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.
“Αγαπάμε τη χώρα μας παρά πολύ, για να επιτρέψουμε φαινόμενα όπως ο εξτρεμισμός και ο λαϊκισμός, είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε εκδήλωση του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ, με θέμα «Η αναγκαιότητα της Ευρώπης σήμερα».
Σύμφωνα με το protothema.gr ο πρωθυπουργός σχολίασε τα πολύνεκρα ναυάγια με παράνομους μετανάστες στη Λαμπεντούζα, λέγοντας: «Τα περιστατικά στη Λαμπεντούζα είναι οι καθημερινές τραγωδίες που ζούμε στην Ελλάδα για χρόνια… Χρειαζόμαστε περισσότερη προστασία στα σύνορά μας».
Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη, τόνισε επίσης ο κ. Σαμαράς, με αλληλεγγύη και υπευθυνότητα.
«Το όραμα του Καραμανλή σήμερα είναι πιο επίκαιρο απ’ ότι στην εποχή του» είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως: «Πρέπει να θυμόμαστε τρία πράγματα, τα οποία μας ενώνουν: το ιστορικό παρελθόν και τη χριστιανική κληρονομιά, την ανταγωνιστικότητα (δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να μείνουμε πίσω). Χρειάζεται αλληλεγγύη και υπευθυνότητα. Αυτό ζει η Ελλάδα σήμερα: από τη μία απίστευτες θυσίες και από την άλλη αλληλεγγύη από τους εταίρους της, για να ξεπεράσει την κρίση».
«Έγιναν λάθη στο παρελθόν. Τώρα πρέπει να τα λύσουμε μαζί, να φτιάξουμε το κοινό μας μέλλον, αλλιώς θα γίνουμε οι παρίες του μέλλοντος» κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Μαζί με τον κ. Σαμαρά πήγε στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Ιδρύματος και πρώην υπουργός Εξωτερικών κ. Πέτρος Μολυβιάτης ο οποίος δήλωσε:
“Ο Καραμανλής ήταν πεπεισμένος ότι οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν μόνο μέσα από μια ενωμένη, οικονομικά και πολιτικά, Ευρώπη”.
Στην εκδήλωση προς τιμήν του Κωνσταντίνου Καραμανλή μίλησαν ακόμη, εκτός από τον κ. Σαμαρά, ο πρόεδρος του Eυρωπαϊκού Kοινοβουλίου κ. Mάρτιν Σουλτς, ο Πολωνός Επίτροπος,, αρμόδιος για τον Ευρωπαϊκό Προϋπολογισμό και τον Δημοσιονομικό Προγραμματισμό, Γιάνους Λεβαντόφσκι, η Eλληνίδα Επίτροπος Θαλασσίων Yποθέσεων και Aλιείας, κυρία Mαρία Δαμανάκη, ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος του Iδρύματος Aντενάουερ, δρ Xανς-Γκερτ Πέτερινγκ, που έχει διατελέσει πρόεδρος του Eυρωκοινοβουλίου, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής καθώς και ο Αχιλλέας Καραμανλής.
Σειρά συναντήσεων στις Βρυξέλλες για τον Αντώνη Σαμαρά
Ο πρωθυπουργός με την ευκαιρία της εκδήλωσης που διοργανώθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προς τιμήν του Κωνσταντίνου Καραμανλή σε συνεργασία του ιδρύματος Καραμανλή με το Ίδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ, μετά το πέρας της εκδήλωσης επισκέφθηκε το ευρω-αμερικανικό επιμελητήριο.
Ο Αντώνης Σαμαράς στο ευρω-αμερικανικό επιμελητήριο συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της SAS, Μάικλ Χάγκστρομ, τον πρόεδρο της IBM Ευρώπης, Χάρυ Βαν Ντόρενμάλεν, τον παγκόσμιο επικεφαλής της Strategy Accenture, Μαρκ Σπίλμαν, τον πρόεδρο της Dell, Άνγκους Χέγκαρτι, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Gowan Group, Ζουλί Γέσεν, τον ανώτερο αντιπρόεδρο της Europe and CIS at AES και με τον πρόεδρο της Αlcoa Ευρώπης.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.