της Μαίρης Λαμπαδίτη

Στα τεχνικά κλιμάκια για λεπτομερέστερη αξιολόγηση παρέπεμψε η τρόικα το πακέτο μέτρων για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής που παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούστης, κατά τη διάρκεια της δίωρης συνάντησης που είχε με τους ελεγκτές.

Ουσιαστικά όλα τα ζητήματα παραμένουν ανοιχτά καθώς δεν συμφωνήθηκε ακόμα το ύψος του δημοσιονομικού κενού, το οποίο κατά το υπουργείο ανέρχεται σε 500 εκατ. ευρώ, ενώ κατά την τρόικα φθάνει και το ένα δισ. Ευρώ.

Πάντως, σύμφωνα με τον υπουργό η τρόικα έκρινε θετικά την παρουσίαση και την επεξεργασία των μέτρων, χωρίς να μπει στην ουσία τους.

Ο κ. Βρούτσης περιορίστηκε σε μια λιτή γραπτή δήλωση στην οποία επεσήμανε:

Έγινε μια ουσιαστική συζήτηση πάνω στις ήδη γνωστές και καινοτόμες προτάσεις του υπουργείου Εργασίας και τους μηχανισμούς που εισάγουμε με το νομοσχέδιο το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση, καθώς και άλλες πρωτοβουλίες που έχουν ήδη ανακοινωθεί όπως η χθεσινή με τον διοικητή του ΙΚΑ, μέσα από τις οποίες ενισχύεται η εισπραξιμότητα των εισφορών και παράλληλα εξοικονομούνται ιδιαίτερα σημαντικά ποσά για τα ασφαλιστικά ταμεία. Από αύριο, ο διάλογος θα συνεχιστεί με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικα.