Ελάφρυνση του χρέους με μείωση των επιτοκίων στα δάνεια που λαμβάνουμε από την Ευρώπη ή με επιμήκυνση της αποπληρώμής τους θα ζητήσει ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη σημερινή του συνάντηση με την Ανγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung. Όπως πάντως συμπληρώνει το άρθρο, η απάντηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου θα είναι αρνητική.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βρεθεί ενώπιον της κας Μέρκελ με “όπλο” στη φαρέτρα του το πρωτογενές πλεόνασμα, ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα, η Γερμανίδα Καγκελάριος δεν θα αφήσει περιθώρια, ανταπαντώντας ότι, παρά τις προσπάθειές της, η Ελλάδα έχει μείνει αρκετά πίσω σε ό,τι αφορά τα χρονοδιαγράμματα των μεταρρυθμίσεων και των δεσμέυσεων που έχει αναλάβει.
“Η Αθήνα ελπίζει σε χαμηλότερα επιτόκια ή σε μεγαλύτερη περίοδο αποπληρωμής” γράφει η εφημερίδα αναφέροντας ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου το ελληνικό χρέος βρισκόταν στα 321,8 δισ. ευρώ ή 169% του ΑΕΠ, ενώ υπογραμμίζει ότι το Βερολίνο δεν προτίθεται να προχωρήσει σε μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, παρά τους δημόσιους επαίνους της Μέρκελ για τις ελληνικές προσπάθειες.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.