Σοκ προκάλεσε στον κόσμο της διασκέδασης η σύλληψη γνωστού επιχειρηματία με καταστήματα, μεταξύ άλλων, στο κέντρο της Γλυφάδας για φοροδιαφυγή.
Ο 65χρονος επιχειρηματίας, Βλάσης Σταθοκωστόπουλος, είχε εγκαταστήσει κύκλωμα «ανακύκλωσης» αποδείξεων μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Με το κατάλληλο λογισμικό οι επιχειρήσεις του συλληφθέντα επανεξέδιδαν αποδείξεις που είχαν ήδη εκδοθεί στο παρελθόν.
Ο κ. Σταθοκωστόπουλος έχει στην κατοχή του νυχτερινά κέντρα και εστιατόρια ενώ είχε διατελέσει και πρόεδρος της ομάδας βόλλευ στον Παναθηναϊκό.
Όπως αναφέρει το protothema.gr ο έλεγχος στα ηλεκτρονικά αρχεία, μόνο για το 2012, έφερε στο φως 13.671 αποδείξεις-κλώνους συνολικής καθαρής αξίας 79.000 ευρώ και αναλογούντα ΦΠΑ ύψους 18.352 ευρώ.
Όλες αυτές οι αποδείξεις, σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν τον ίδιο αύξοντα αριθμό αλλά διαφορετική «συμβολοσειρά σήμανσης». Όπως διαπιστώθηκε, δε, οι αποδείξεις-κλώνοι δεν καταχωρούνταν στα βιβλία της επιχείρησης.
Ο 65χρονος επιχειρηματίας οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ για το αποτέλεσμα των ελέγχων έχει ενημερωθεί η αρμόδια ΔΟΥ για την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων.
Ο “Όμιλος Βλάση Σταθοκωστόπουλου” τοποθετήθηκε το βράδυ της Παρασκευής σχετικά με την ανακοίνωση της αστυνομίας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Σχετικά με τα δημοσίευμά που αναρτήθηκαν, φέρουμε σε γνώση σας τα εξής:
Η συγκεκριμένη περίπτωση στην οποία αναφέρεστε δηλαδή η επανέκδοση αποδείξεων σε ένα από τα δεκάδες καταστήματα του ομίλου μας, τέθηκε υπόψη μας για πρώτη φορά σήμερα και ήδη την εξετάζουμε ώστε να διαπιστώσουμε αν οφείλεται σε τεχνικό λάθος ή σε ανθρώπινο παράγοντα.
Όπως γνωρίζετε ο Βλάσιος Σταθοκωστόπουλος είναι ιδιοκτήτης δεκάδων καταστημάτων εστίασης. Τα καταστήματα αυτά ελέγχονται συνεχώς από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές και είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται κάτι τέτοιο.
Η αποδιδόμενη φορολογική παράβαση -αν αποδειχθεί αληθινή- αφορά ΦΠΑ ποσού 18.000 περίπου ευρώ το οποίο και θα καταβληθεί άμεσα και δεν έχει καμία σχέση με περιπτώσεις φοροδιαφυγής εκατομμυρίων ευρώ που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Με δεδομένο ότι η υπόθεση δεν έχει δικαστεί ακόμα και δεν υπάρχει δικαστική απόφαση ούτε καν έλεγχος της αρμόδιας εφορείας που να βεβαιώνει την αποδιδόμενη παράβαση, σας ζητούμε να σεβαστείτε το τεκμήριο αθωότητας και να απέχετε άμεσα από δημοσιεύματα και φωτογραφίες που προσβάλλουν βάναυσα την προσωπικότητα του κ.Σταθοκωστόπουλου.
Όμιλος Βλάση Σταθοκωστόπουλου”
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.