Της Μαριάννας Τζάννε
 
Μία από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις της έκανε την Κυριακή το απόγευμα η σύζυγος του Πρωθυπουργού κ. Γεωργία Σαμαρά- Κρητικού για να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Η κ. Σαμαρά που είναι πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα έφτασε λίγο πριν τις έξι χθες το απόγευμα στο Ολυμπιακό στάδιο που βρίσκονταν τα 60 εκλογικά κέντρα των μηχανικών στην Αττική και ψήφισε –βάσει αλφαβητικής σειράς- στο 26.
 
Την σύζυγο του κ. Αντώνη Σαμαρά συνόδευε ο συμφοιτητής της μηχανικός κ. Δημοσθένης Ζαμπετάκης, ο οποίος την περίμενε στον Ολυμπιακό Στάδιο όση ώρα ψήφιζε. Η κ. Σαμαρά διακριτική και χαμογελαστή έμεινε στο εκλογικό τμήμα περίπου για ένα δεκάλεπτο και εν συνεχεία επισκέφτηκε το περίπτερο της «ΔΚΜ Ανανεώσιμη Πρωτοπορία» που είναι και ο χθεσινός νικητής των εκλογών με επικεφαλής του ψηφοδελτίου τον νεαρό μηχανικό κ. Γιώργο Στασινό. Στο περίπτερο της ΔΚΜ, η κ. Σαμαρά είχε ένα σύντομα αλλά εγκάρδιο χαιρετισμό με τον επικεφαλής της «Παράκτιο Μέτωπο» κ. Άρη Ματιάτο αλλά και τον Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Αλεξιάδη.   
 
Στις χθεσινές εκλογές των μηχανικών η Νέα Δημοκρατία εμφανίστηκε  με ενιαίο συνδυασμό αφού για πρώτη φορά ενώθηκαν η επίσημη παράταξη ΔΚΜ με την άλλη παράταξη του χώρου ΔΚΜ-ΔΑΠ. Μέχρι αργά χθες το βράδυ  σε καταμετρημένα 169 τμήματα από τα 170, τα επίσημα στοιχεία του ΤΕΕ της έδιναν την πρώτη θέση με ποσοστό 26,4% έναντι ποσοστού 22,9% που έλαβε η Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών με επικεφαλής το νυν Πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Χρίστο Σπίρτζη, που υποστηρίχθηκε από δυνάμεις της ΠΑΣΚ Μηχανικών, της ΔΗΜΑΡ και των Οικολόγων. Πίσω έμεινε η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία των Μηχανικών με 10,9% που υποστηριζόταν από τον ΣΎΡΙΖΑ.
 
Νωρίτερα το πρωί είχε ψηφίσει στο ΟΑΚΑ ο Πρόεδρος του κόμματος κ. Αλέξης Τσίπρας, η αδερφή του οποίου συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο που υποστηριζόταν από την αριστερά όπως και τα δύο τα ξαδέρφια Γιώργος και Δημήτρης Τσίπρας.