Δεν λαμβάνει τρεις μισθούς, απαντά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος, στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη.

Ο τελευταίος είχε γράψει στο λογαριασμό του στο Twitter: “Τρεις μισθοί για τον κ Μέργο. Γεν. Γραμ.Υπουργείου, καθηγ. Πανμίου, ΤΧΣ. Είναι απολύτως λογικό να του φαίνονται πολλά τα 586€ μικτά το μήνα!”.

Η ανακοίνωση του Γ. Μέργου έχει ως εξής:

“Για δεύτερη συνεχή ημέρα γίνομαι στόχος λαϊκίστικων και παραπλανητικών επιθέσεων. Σήμερα, κάποιοι, και συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Παπαδημούλης «ανακάλυψε» ότι εισπράττω τρεις μισθούς, χρήζοντάς με έτσι με πολυθεσίτη.

Για την ενημέρωσή του, αλλά και όποιου ενδιαφερόμενου, από τις 17 Ιουλίου που ορίστηκα Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Οικονομικών, δεν λαμβάνω το μισθό μου από το Πανεπιστήμιο, αφού υπάρχει αναστολή των καθηγητικών μου καθηκόντων.

Η μοναδική αμοιβή μου από τον Ιούλιο του 2012 είναι ο μισθός του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών και η αποζημίωση ως ο εκπρόσωπος του Υπουργείου στο γενικό συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπως ο νόμος ορίζει, και όπως άλλωστε και ο προκάτοχός μου Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου ελάμβανε”.