Σε ανέργους με ειδικότητα Πληροφορικής απευθύνεται η νέα προκήρυξη για 4.850 θέσεις μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, που αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο διάστημα από τον ΟΑΕΔ μετά και τη σχετική έγκριση του ΑΣΕΠ. Το νέο πακέτο προσλήψεων θα καλύψει ανάγκες ψηφιοποίησης και επεξεργασίας αρχείων σε δήμους και περιφέρειες. 
 
Η νέα προκήρυξη θα αφορά περίπου 4.850 θέσεις με 5μηνες συμβάσεις στην ειδικότητα του υπαλλήλου Πληροφορικής από τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
 
Τα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής επεξεργάζονται τις τελευταίες λεπτομέρειες προκειμένου να οριστικοποιηθεί το κείμενο της πρόσκλησης. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του ΟΑΕΔ, το τέταρτο πακέτο αναμένεται να δημοσιευτεί ή στα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2014.
 
Θέσεις
 
Οι θέσεις κατανέμονται ως εξής:
 
*Δήμοι 8 περιφερειών σύγκλισης 1.322
*Επιμελητήρια Δήμων 8 περιφερειών σύγκλισης 135
*Λοιποί Δημοτικοί Φορείς 8 περιφερειών σύγκλισης 724
*Δήμοι υπολοίπων 5 περιφερειών 2.214
*Περιφέρειες 450 

 
Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει ηλεκτρονικά μέσω του ΟΑΕΔ.
 
Προϋποθέσεις
 
Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στη διαδικασία έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ., οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
 
1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοί τους είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
 
2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
 
3. εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
 
4. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
 
5. άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.
Τα πτυχία που θα γίνονται δεκτά για τις 4.850 θέσεις:
 
Τα προσόντα
 
Τα απαραίτητα προσόντα που πρέπει να έχουν οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις της Πληροφορικής ανά κατηγορία εκπαίδευσης είναι τα εξής:
 
*Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση: Οι ιδανικοί υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν πτυχίο ή δίπλωμα στην Πληροφορική ή σε άλλο συναφές πεδίο (Εφαρμοσμένης Πληροφορικής ή Πληροφορικής και Τηλεματικής ή Επιστήμης Υπολογιστών ή Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ή Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών κ.λπ.) ή πτυχίο Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο τίτλο σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.
 
*Τεχνολογική Εκπαίδευση: Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται πτυχίο ή δίπλωμα σε τμήμα Πληροφορικής ή σε άλλο συναφές πεδίο (Εφαρμοσμένη Πληροφορικής και Πολυμέσων ή Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης ή Διαχείρισης Πληροφοριών ή Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων ή Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία ή Βιομηχανικής Πληροφορικής κ.λπ.) ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΤΕΙ της χώρας μας ή ισότιμος τίτλος σχολών της Ελλάδας ή του εξωτερικού, αντίστοιχης ειδικότητας ή το ομώνυμο πτυχίο ΚΑΤΕΕ ή ισότιμος τίτλος της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.
 
*Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΕΚ οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Πληροφορικής, ή Πτυχίο Α΄ ή Β΄ κύκλου σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου ή άλλος ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος Σχολικής Μονάδας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, της ημεδαπής ή αλλοδαπής.