Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Οι πλειστηριασμοί εξυπηρετούν σχέδιο της τρόικας. Αν προχωρήσετε στις κατασχέσεις θα βάλετε σε κίνδυνο τις τράπεζες και είναι ο Δούρειος Ίππος για να αλλάξει χέρια η χώρα, ανέφερε στην ομιλία του κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

“Σταματήστε κάθε σκέψη για ανοιχτό παράθυρο στους πλειστηριασμούς και το κρυφτούλι με την τρόικα στο θέμα των πλειστηριασμών και των ομαδικών απολύσεων. Να απαγορευτεί η μεταβίβαση των κόκκινων δανείων στα funds κοράκια”, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Οι πλειστηριασμοί εξυπηρετούν μέρος του σχεδίου της τρόικας για την ολοκλήρωση της εσωτερικής υποτίμησης.

«Η διενέργεια πλειστηριασμών ακόμα και με την πρόφαση ότι δεν αφορά το σύνολο  των πολιτών αλλά μόνο τους μπαταχτσήδες θα υποτιμήσει τα ακίνητα και η αναπροσαρμογή των τιμών θα αναγκάσει τις τράπεζες να ξεπουλήσουν τα κόκκινα δάνεια στα κοράκια και θα σπεύσουν να βρουν κεφάλαια από την κατακόρυφη πτώση κεφαλαίων τους. Που θα βρείτε τα λεφτά για τις τράπεζες; Και τότε θα ξυπνήσει ο εφιάλτης της Κύπρου», τόνισε.

“Τα στοιχεία είναι συντριπτικά. Οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι είναι κατά 1 εκατ. περισσότεροι από τον ενεργό πληθυσμό – 4,6 εκατ. έναντι 3,6 εκατ.”, σημείωσε.

Για το 1,8 εκατ. των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα μόνο οι 700.000 πληρώνονται στην ώρα τους, αυτό είναι το success strory; Διερωτήθηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μνημόνιο δεν είναι το ευτυχέστερο κείμενο αλλά κατέστρεψε τη χώρα. Όποιος δεν το βλέπει ή είναι ανόητος ή υπηρετεί σκοπιμότητες, τόνισε.

Καταφέρατε να μείνουμε στο ευρώ λες και θα μπορούσε κάποιος να μας διώξει από το ευρώ. Για να κρατήσετε την Ελλάδα στο ευρώ εξαφανίσατε το ευρώ από την Ελλάδα. Το 2010 δεν σώσατε τον ελληνικό λαό αλλά σώσατε τις γαλλογερμανικές τράπεζες, ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Για τον τραπεζικό τομέα ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο να θέσει “τις τράπεζες υπό δημόσιο έλεγχο”.

Θα καταργήσουμε τα μνημόνια στην Ελλάδα, θα διαπραγματευτούμε διαγραφή μεγάλου μέρους τους χρέους. “Αυτό είπατε και εσείς κ. Στουρνάρα. Σας καλωσορίζω στο ρεαλισμό”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα θα υπάρξει “μορατόριουμ αποπληρωμής του εναπομείναντος χρέους (μετά τη διαγραφή) και ρήτρα ανάπτυξης”

Όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, η Ελλάδα, στον προϋπολογισμό που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν γίνει κυβέρνηση, θα εγγράψει και το χρέος του κατοχικού αναγκαστικού δανείου. “Τα χρέη τρίτων γιατί δεν τα εγγράφετε; Μας χρωστάνε”, ανέφερε.

“Αυτό δεν είναι πρωτογενές πλεόνασμα αλλά ο Αρμαγεδδών αυτοπροσώπως”, σχολίασε ο κ. Τσίπρας για το πρωτογενές πλεόνασμα που επιτυγχάνεται από την ελληνική κυβέρνηση.

Σχετικά με την κοινωνική πολιτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως έχει εκπονηθεί σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης  “για δωρεάν 300 κιλοβατωρών το μήνα” σ’ όσους έχουν ανάγκη καθώς και “ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους ανεξάρτητα των οφειλών τους”.

“Αυτός ο προϋπολογισμός δεν θα αναθεωρηθεί από τα μέτρα της τρόικας αλλά από μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ” κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας Τσίπρα: