Γεύμα παρέθεσε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας στον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά. Το γεύμα χαρακτηρίστηκε «ιδιωτικό» από την Προεδρία της Δημοκρατίας και αυτός είναι και ο λόγος που δεν ανακοινώθηκε.

Σύμφωνα με Το Βήμα, παρά το γεγονός ότι το γεύμα ήταν ιδιωτικό (και ανεπίσημο) συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα εσωτερικά και διεθνή θέματα, με κύρια έμφαση τα οικονομικά, αλλά και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες, απέρριψε κατηγορηματικά για άλλη μία φορά την πιθανότητα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας.

Συζήτηση έγινε για το πρωτογενές πλεόνασμα, με τον πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει ότι με αυτό θα ανακουφιστούν οι ευπαθείς ομάδες, ενώ έγινε λόγος και για τις υποχρεώσεις της τρόικας προς την χώρα μας. Επίσης έγινε συζήτηση για τη κυβέρνηση του μεγάλου συνασπισμού της Γερμανίας και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συζητήθηκαν επίσης το κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο κ. Παπούλιας είχε εκφράσει από καιρό την επιθυμία του στον πρωθυπουργό να του παραθέσει γεύμα, λέγοντάς του μάλιστα ότι σε αυτό μπορούσαν να παραστούν και συνεργάτες του.

Έτσι ο κ. Σαμαράς, λίγη ώρα προτού αναχωρήσει για το Μπακού, πήγε μαζί με τους κ.κ. Σταμάτη και Μπούρα στο Προεδρικό Μέγαρο και γευμάτισε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στο γεύμα ήταν επίσης παρόντες οι κ.κ. Κ. Μπίτσιος (διευθυντής του γραφείου του προέδρου) και κ. Γεωργίου γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας.