Αντιμέτωπη με ένα απρόσμενο πρόβλημα βρέθηκε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με τη δημοσίευση του πόθεν έσχες των πολιτικών

Παρότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο φτωχότερος των πολιτικών αρχηγών και η πλειονότητα των βουλευτών του κόμματος εμφανίζουν πολύ μικρά περιουσιακά στοιχεία, η περίπτωση του Δημήτρη Τσουκαλά, βουλευτή επικρατείας και σκιώδους υπουργού Δημόσιας Τάξης, θόλωσε την εικόνα, τάραξε την ηρεμία στην Κουμουνδούρου και ενέπλεξε το κόμμα σε μία άχαρη δημόσια συζήτηση.

Ο κ. Τσουκαλάς εμφανίζεται να έχει λάβει ως αποζημίωση από την ιδιωτική τράπεζα που εργαζόταν επί 35 χρόνια το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ – ένα ποσό δυσθεώρητο σε κάθε περίπτωση και όχι μόνο για τα σημερινά δεδομένα.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για εφάπαξ, αλλά για αποζημίωση από ιδιωτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα και αμοιβή εθελούσιας εξόδου, ενώ τόνισε ότι δεν εργάστηκε ποτέ στο δημόσιο, άρα δεν υπήρξε χρυσοκάνθαρος συνδικαλιστής, όπως επιχείρησαν να τον εμφανίσουν.

Οι εντυπώσεις όμως είχαν χαθεί εξ αρχής. Δεν είναι συχνές οι περιπτώσεις εργαζομένων με τέτοιες αποζημιώσεις και αμοιβές και πολύ περισσότερο δεν είναι συνηθισμένες για βουλευτές της αριστεράς.

Είναι η πρώτη φορά που βουλευτές της αριστεράς απασχολούν τα μέσα ενημέρωσης με τη μεγάλη περιουσία τους. Μοναδική περίπτωση όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν ο Αλέκος Αλαβάνος, για τον οποίο όμως δεν υπήρχε ιδιαίτερος θόρυβος, καθώς ήταν γνωστό ότι προερχόταν από πλούσια οικογένεια, ενώ η λιτή ζωή του ίδιου δεν άφηνε περιθώρια για περαιτέρω σχόλια.

Τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Όχι μόνο γιατί στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται αρκετοί εύποροι, αλλά και επειδή το κόμμα ετοιμάζεται να κυβερνήσει με σημαία τη μάχη κατά της φτώχειας και της λιτότητας. Η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπάθησε να μην εμπλακεί στο θέμα, άφησε τον κ. Τσουκαλά να εκδώσει ανακοίνωση και απέφυγε να προστρέξει προς υπεράσπισή του, επιχειρώντας να υποβαθμίσει την όλη συζήτηση.

Πηγή: protothema.gr