Με αρκετή δόση ειρωνείας, η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Spiegel περιγράφει το χθεσινό περιστατικό που κατέληξε στη σύλληψη του πρώην υπουργού, Μιχάλη Λιάπη.
“Ως υπουργός Μεταφορών, ο Μιχάλης Λιάπης διακήρυττε αυτσηρούς νόμους για τους αυτοκινητιστές – κάτι που, όπως φαίνεται, ξέχασε τώρα ο ίδιος” γράφει το Spiegel σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο “Η ελληνική αστυνομία συλλαμβάνει πρώην υπουργό Μεταφορών”.

Όπως αναφέρει, “οι Έλληνες τροχονόμοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους, όταν σε έναν έλεγχο ρουτίνας σε προάστιο των Αθηνών, εντόπισαν τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Λιάπη, ο οποίος επέβαινε σε ακριβό όχημα, με πλαστές πινακίδες. Επιπλέον το όχημα δεν ήταν ασφαλισμένο”.
 
“Ο υπουργός, ο οποίος δεν είχε μαζί του ούτε το δίπλωμα οδήγησης, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Το πολιτικό γραφείο του κ. Λιάπη δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο σχετικά με το περιστατικό.
Ο πρώην υπουργός, είχε παραδώσει τις πινακίδες του εν λόγω αυτοκινήτου προκειμένου να μην καταβάλει τους φόρους, και στη συνέχεια τοποθέτησε τις πλαστές πινακίδες. Σε περίπτωση καταδίκης, η ποινή αναμένεται να ανέλθει στα 15.000 ευρώ, ενώ κινδυνεύει και με αρκετούς μήνες φυλάκισης”,  γράφει το Spiegel.

Η φωτογραφία που επέλεξε το γνωστό γερμανικό περιοδικό για να μεταδώσει την είδηση