Τον Παιδικό Σταθμό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» στο Δήλεσι επισκέφθηκε το Σάββατο, ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, και ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Ο Αρχιεπίσκοπος παρακολούθησε το εορταστικό πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει τα παιδιά, μοίρασε δώρα και απευθυνόμενος στους γονείς και στα παιδιά, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας λέγοντας πως «αυτές οι γιορτινές μέρες, μας δίνουν την ευκαιρία να στρέψουμε την προσοχή μας στην αθωότητα και καθαρότητα των παιδιών. Να τα δούμε με σεβασμό και στοργή. Και να εκφράσουμε, προς όσα παιδιά μπορούμε, ανυπόκριτο, έμπρακτο ενδιαφέρον».

«Παρά τις αλλοιώσεις πού επιφέρει η ζωή, κάθε άνθρωπος κρύβει σε κάποιο σημείο της καρδιάς  του κάτι από την παιδική αθωότητα. Και με τη σημερινή ευκαιρία της παιδικής γιορτής που απολαύσαμε, σας καλώ να δώσουμε στη ζωή μας θέση στην καθαρότητα και αγνότητα σκέψεων, διαθέσεων, κινήτρων», πρόσθεσε.

«Καθημερινά, πολλοί μιλούν για την οικονομική κρίση  και τις αιτίες που την προκάλεσαν.  Η κρίση, όμως, είναι πνευματική, η διαφθορά πηγάζει από τον νου και την καρδιά και αυτό πρέπει πάνω από όλα να προσέξουμε για να την ξεπεράσουμε», τόνισε ο Μακαριότατος. 

«Η ορθή αγωγή των παιδιών, των μικρών και των μεγάλων πρέπει να είναι η βάση της προσπάθειας μας. Οφείλουμε να τους  μάθουμε να αποστρέφονται την απάτη· και να μην καμαρώνουν γι’ αυτήν. Να συνειδητοποιήσουν ότι η ειλικρίνεια, η ευθύτητα και η δικαιοσύνη,  δεν είναι αδυναμία αλλά ό, τι πιο πολύτιμο για την οικογένεια, την κοινωνία και τον πολιτισμό», είπε ακόμη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, επίσης, ευχήθηκε ο νέος χρόνος να φέρει καλούς οιωνούς για την προοπτική της χώρας μας και να μπουν τα θεμέλια για ν΄αλλάξει η ζωή όλων των Ελλήνων προς το καλύτερο.

Ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολής κ. Κωνσταντίνος  Δήμτσας ευχαρίστησε το προσωπικό για την καθημερινή προσπάθεια του και υπογράμμισε ότι  ορόσημο της χρονιάς που φεύγει και προτεραιότητα της χρονιάς που έρχεται είναι τα παιδιά για την «Αποστολή».

«Σ ΄αυτά», πρόσθεσε, «επικεντρώνουμε την προσοχή και την φροντίδα μας. Είναι η πηγή της ζωής. Θέλουμε και δημιουργούμε τις υποδομές εκείνες που στηρίζουν τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους. Προσφέρουμε στην διαπαιδαγώγηση και στη χριστιανική ανατροφή δίνοντας τα ‘’δεκανίκια ‘’ για να στηριχθούν στο διάβα της ζωής με αξιοπρέπεια και ήθος».

πηγή: protothema.gr