Στο ήδη βαρύ κατηγορητήριο του Ρίζου Ρίζου, για “χορηγίες” της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προς συνδικαλιστές για πολυδάπανα ταξίδια στο εξωτερικό, πολυτελή φιλοξενία ξένων συναδέλφων τους και άλλα, που φέρονται πως ζημίωσαν την επιχείρηση 1.160.470,40 εκατ. ευρώ, προστίθενται πλέον και κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς βρέθηκαν σε λογαριασμό του συνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ 750.547,84 ευρώ.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του “Έθνους της Κυριακής”, μετά από έρευνες της Αρχής για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος, αποκαλύφθηκαν δύο λογαριασμοί οffshore εταιρείας στην Κύπρο, που ανήκουν στις δύο κόρες του, Χριστιάνα και Ιωάννα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του πορίσματος της Αρχής καταπολέμησης μαύρου χρήματος, “προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις” ότι τα χρήματα που βρέθηκαν στους δύο λογαριασμούς αποτελούν τμήμα των 1.160.470,40 εκατ. ευρώ που ζημιώθηκε η ΔΕΗ και το ελληνικό δημόσιο από τους συνδικαλιστές.
Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα χρήματα θα επιστρέψουν στο δημόσιο, δεσμεύτηκαν τα τέσσερα ακίνητα της οικογένειας Ρίζου.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.